Πίσω από τα καλοπιάσματα για τους νέους κρύβεται η ικανοποίηση των αξιώσεων της εργοδοσίας

Παπαναστάσης Νίκος
Φώτο αρχείου / Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ / Πηγή: EUROKINISSI

Στη στρατηγική στόχευση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, που είναι η κάλυψη των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης μιλώντας στον «Ελλάδα FM».

Στάθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ειδικά για τους νέους, λέγοντας πως «ακούσαμε για τη γενιά που δοκιμάστηκε το τελευταίο διάστημα καλοπιάσματα, ότι έχει την πρώτη θέση στην καρδιά και στο μυαλό της κυβέρνησης. Αυτά είναι απολύτως υποκριτικές κουβέντες. Δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία εισαγωγή για να παρουσιαστούν μια σειρά μέτρων κομμένων και ραμμένων στις αξιώσεις που ήδη έχει εκφράσει η μεγαλοεργοδοσία και χτυπάνε στα δικαιώματα και στις ανάγκες των νέων εργαζομένων».

Όσο για την πλουσιότερη Ελλάδα που ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε πως «δεν ήταν παρά για μία ακόμα φορά το σερβίρισμα του παραμυθιού ότι μπορεί από την καπιταλιστική ανάπτυξη να ωφεληθούν όλοι», ενώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή ανέφερε ότι η μεγάλη μάζα της αφορά σχετικά ισχυρότερες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στα όσα ανακοινώθηκαν για τις μεταβιβάσεις με γονική παροχή και τις δωρεές, είπε πως αυτό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ουσιαστικά αφορά τις μεταβιβάσεις των μεγάλων περιουσιών, όπως για παράδειγμα τα μετοχικά πακέτα και καμία σχέση δεν έχουν με την πρώτη κατοικία.  

Ο Ν. Παπαναστάσης στηλίτευσε τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στην περσινή ΔΕΘ. «”Θα δημιουργηθούν περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας”. Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Αύξηση της ανεργίας πάνω από 15% και 30% στους νέους και άμεσες περικοπές στις αμοιβές και έμμεσες μέσα από την ανατίμηση βασικών λαϊκών αναγκών σε βασικά είδη», τόνισε.   

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει το ΚΚΕ για να ενημερώσει τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους για τις εξελίξεις, γιατί «πραγματικά η επιστήμη της παραπλάνησης και της εξαπάτησης πάει και έρχεται αυτή τη στιγμή, είναι ένα εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει πλάτη σε αυτή την πολιτική».  

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...