Πιθανόν δεύτερο κύμα αναζωπύρωσης του κορονοϊου από Σεπτέμβρη

Κορονοϊος- αεροδρομιο Θεσσαλονικης
Πηγή: Eurokinissi

Μία εισροή πέντε ασυμπτωματικών τουριστών την ημέρα με κορονοϊό για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, θα μπορούσε να φέρει ένα δεύτερο κύμα αναζωπύρωσης του κορονοϊού από 19-20 έως τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα από τις μέχρι τώρα προβλέψεις.

Αυτό δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, και στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών της Παβία Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επικαλούμενος μοντέλο που έχει αναπτύξει με την ομάδα του.

Το δεύτερο κύμα μπορεί να προκύψει, αν «χάσουμε» τους ασυμπτωματικούς φορείς που είναι ενεργοί στην κοινότητα και διασπείρουν τον ιό, διευκρινίζει ο κ. Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει μέχρι και 20 άτομα.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η άνευ όρων υποδοχή τουριστών χωρίς την διεξαγωγή των αναγκαίων τεστ συνυπολογίζοντας και το ανοχύρωτο δημόσιο σύστημα υγείας εκθέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του λαού. Αποκαλύπτεται πλέον η γύμνια της κυβερνητικής προπαγάνδας για το ενδιαφέρον της για την δημόσια υγεία καθώς είναι ξεκάθαρο ότι μέλημά της είναι η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αποκαλυπτική όμως είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “Θα λογαριαστούμε μετά” που έγινε προσπάθεια καλλιέργειας ανοχής στην εντεινόμενη επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...