Δεν πέρασε το οργανωμένο σχέδιο καταστολής της κυβέρνησης

Το οργανωμένο σχέδιο καταστολής της κυβέρνησης για να διαλύσει το συλλαλητήριο των συνδικάτων και των ομοσπονδιών στο Σύνταγμα καταγγέλλεται από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

«Δεν τους πέρασε, είμαστε εδώ, συνεχίζουμε. Ψηλά τις σημαίες», σημειώνει από τα μεγάφωνα ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. 

Στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας στήθηκε το γνωστό σκηνικό μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει, ακούγεται από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης συνδικάτων και ομοσπονδιών στο Σύνταγμα. Η αστυνομία, έριξε χημικά στον κύριο όγκο της διαδήλωσης. «Δεν θα τους περάσει, παραμένουμε», φωνάζουν οι χιλιάδες διαδηλωτές που παραμένουν στο χώρο της συγκέντρωσης.

Εμείς είμαστε το οργανωμένο εργατικό κίνημα που θέλουν να χτυπήσουν, θα είμαστε στο δρόμο και σήμερα και αύριο και τώρα.

Ότι και να κάνουν κράτος και κουκουλοφόροι οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων σ’ όλη την Ελλάδα έστειλαν σαφές μήνυμα:

Ο λαός θα κάνει κουρελόχαρτο το νόμο για τις διαδηλώσεις


Θανάσης Παφίλης: «Κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και Αστυνομίας

Την «κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και Αστυνομίας να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων, των ομοσπονδιών, των σωματείων και των μαζικών φορέων κατήγγειλε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Χαρακτήρισε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί σαν ζωντανή απόδειξη για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση, καθώς οι ομάδες αυτές σπρώχτηκαν από την Αστυνομία πάνω στους διαδηλωτές με διπλό στόχο, να διαλύσουν το μαζικό συλλαλητήριο καταδίκης του νομοσχεδίου και να δώσουν στην κυβέρνηση τα γνωστά επιχειρήματα συκοφάντησης των εργατικών – λαϊκών αγώνων.

Δείτε ακόμα...