Πλατφόρμες …pass: Ένα ρινγκ με ψίχουλα

Πλατφόρμες ...pass: Ένα ρινγκ με ψίχουλα

Αυξάνουν και πληθαίνουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες επιδότησης που σκαρφίζεται το κράτος, κοροϊδεύοντας από τη μια τον λαό ότι με τα ψίχουλα θα δει χαΐρι, ενώ κλιμακώνονται οι συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής, και από την άλλη ότι το «ψηφιακό κράτος» είναι η λύση, για να γίνει ευκολότερη η ζωή όσων συναλλάσσονται μαζί του. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, μερικά εκατομμύρια νοικοκυριά μπαινοβγαίνουν καθημερινά στα διάφορα …pass, για να τσεκάρουν τα στοιχεία τους ή την πορεία της αίτησής τους για μια σειρά από επιδόματα: Βενζίνης, ηλεκτρικής ενέργειας, διακοπών, αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και πάει λέγοντας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι πλατφόρμες αυτές είναι ένα ρινγκ, όπου ο λιγότερο φτωχός συγκρούεται με τον πάμφτωχο για ένα voucher, που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών.

Κάτι σαν λοταρία δηλαδή, αντί για πραγματικά μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος. Την ώρα δηλαδή που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και ο λαός στενάζει, η «λύση» που προωθεί το κράτος είναι περίπου η εξής: Κάποιο επίδομα θα υπάρχει και για σένα, που μπορεί να γίνει δικό σου αν του χρόνου είσαι λίγο περισσότερο …φτωχός σε σύγκριση με φέτος!

Στην ουρά

Η άλλη πλευρά έχει να κάνει με τις «δυσλειτουργίες» που παρουσιάζουν κάθε τρεις και μία αυτές οι πλατφόρμες, κάνοντας τον «χρήστη» να αγανακτεί. Σε πολλές περιπτώσεις, ο χρόνος που σπαταλάει κανείς για να αιτηθεί τα διάφορα επιδόματα, είναι ίδιος με το να στηθεί «διά ζώσης» στην ουρά μιας κρατικής υπηρεσίας.

Όπως και να ‘χει, είτε «ψηφιακό» είτε …«αναλογικό», το κράτος επιβεβαιώνει παντού και πάντα τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα.

Δείτε ακόμα...