Πλημμύρα στη Μάνδρα: Εισαγγελική πρόταση για τους 21 κατηγορούμενους

Άνδρες της Πυροσβεστικής και διασώστες μεταφέρουν τη σορό που εντοπίστηκε στη Μάνδρα κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου την Κυριακή 18 Νομεβρίου 2017
Φώτο Αρχείου / Άνδρες της Πυροσβεστικής και διασώστες μεταφέρουν τη σορό που εντοπίστηκε στη Μάνδρα κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου την Κυριακή 18 Νομεβρίου 2017 / Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για τους 21 κατηγορούμενους για την ολέθρια πλημμύρα στη Μάνδρα, με τους 25 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές. 

Στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ο εισαγγελικός λειτουργός θα ξεκινήσει την αγόρευσή του με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας εκθέτοντας στο δικαστήριο τα στοιχεία και τα δεδομένα που κατά την κρίση του είναι καθοριστικά για τους 21 κατηγορούμενους και την ποινική τους αξιολόγηση.

Οι 21 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, πρώην και νυν αιρετοί, αλλά και υπεύθυνοι φορέων, θα ακούσουν σήμερα την πρόταση του εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου σχετικά με την ενοχή τους ή μη για τις κατηγορίες της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, αλλά και της παράβασης καθήκοντος.

Η δίκη, η οποία είχε ξεκινήσει αρχικά τον Γενάρη του 2020 και έπειτα από 8 μήνες οδηγήθηκε σε αναβολή για να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή, οδεύει έπειτα από 1,5 χρόνο στο τέλος της.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Δείτε ακόμα...