Μισθοδοσία: Το απόγευμα Μεγάλης Πέμπτης η πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων και Σωμάτων Ασφαλείας

Γυναίκα - Λιμενικός - Τελετή ένταξης δύο νέων περιπολικών σκαφών στον στόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Φώτο Αρχείου / Τελετή ένταξης δύο νέων περιπολικών σκαφών στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, προγραμματίζει την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 21 Απριλίου 2022, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη».

Τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ανάλογα με το Τραπεζικό Ίδρυμα που χρησιμοποιεί κάθε δικαιούχος.

Ερώτηση για την καταβολή της μισθοδοσίας λιμενικών πριν το Πάσχα

Θυμίζουμε ότι «Ερώτηση» για την καταβολή μισθοδοσίας λιμενικών πριν το Πάσχα κατέθεσαν τη Δευτέρα 11/04/2022 στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Ανέφεραν συγκεκριμένα:

«Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα στον πραγματικό τους μισθό εξαιτίας των συνεχών ανατιμήσεων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και ενέργειας. Οι ανατιμήσεις αυτές είχαν ξεκινήσει πριν την εκδήλωση της ιμπεριαλιστικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και παρουσίασαν περαιτέρω αύξηση εξαιτίας του πολέμου. Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες που έχουν φέρει σε απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Όπως είναι φυσικό σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική κατάσταση βρίσκονται και τα οικονομικά όσων υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ). Είναι άλλωστε γνωστή και η κατάργηση του «δώρου Πάσχα» που επιμένει να διατηρεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες.

Φέτος το Πάσχα εορτάζεται την 24 Απριλίου. Η καταβολή  της μισθοδοσίας είναι προγραμματισμένη να γίνει δύο ημέρες μετά το Πάσχα. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι μεγάλος αριθμός λιμενικών να μην μπορέσει να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αυτών των ημερών. Θυμίζουμε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων όταν καταβλήθηκε η μισθοδοσία το απόγευμα παραμονής των Χριστουγέννων.

Σχετικό αίτημα εκφράστηκε και μέσα από την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) προς τον αρμόδιο υπουργό. Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει το Υπουργείο Ναυτιλίας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε τουλάχιστον η καταβολή μισθοδοσίας να πραγματοποιηθεί το αργότερο την Μεγάλη Παρασκευή στις 22 Απριλίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα έγκαιρα πριν την ημέρα του Πάσχα;» Μοιράσου το…

Δείτε ακόμα...