Πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα

τρακτέρ

Από την Παρασκευή το απόγευμα στήθηκε το πανθεσσαλικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, το οποίο αποτελέσει πανελλαδικά σημείο αναφοράς για την πάλη των βιοπαλαιστών αγροτών. Την ίδια ώρα πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, με την αγροτιά να διαδηλώνει ότι «δεν πάει άλλο».

Εκατοντάδες τρακτέρ από όλα τα χωριά της Θεσσαλίας, χιλιάδες μικροπαραγωγοί συναντήθηκαν στο δρόμο του αγώνα κλιμακώνοντας την πάλη τους.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της περιφερειακής οδού Άρτας, στο ύψος του Δημαρχείου προχώρησαν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, στο πλαίσιο του παναγροτικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Κινητοποίηση στο Ποδοχώρι Καβάλας πραγματοποίησαν αγρότες της περιοχής, μετά από κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής Παγγαίου και με τους παραγωγούς να διαδηλώνουν με τα τρακτέρ τους και άλλα γεωργικά οχήματα. 

Στους δρόμους είναι από την Παρασκευή τα τρακτέρ και στην Μεσσηνία, που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από τον πρώην σταθμό του ΟΣΕ της κωμόπολης προς τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα. Στο μπλόκο που έστησαν στο δρόμο των «Αρχαιοτήτων», παραμένουν από την Πέμπτη, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας. Στη Λακωνία ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος πραγματοποίησε σύσκεψη στη Σκάλα.

Σε στήσιμο μπλόκου με τα τρακτέρ στους δρόμους, θα προχωρήσει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, στο ύψος της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στις 11 π.μ. της Δευτέρας. Στην Αιγιάλεια, τη Δευτέρα στις 11 π..μ προχωρούν σε προσυγκέντρωση στον κόμβο του ΓΝ Αιγίου.

Να στήσουν μπλόκο με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Στροφυλιάς, τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Εύβοιας. Η απόφαση πάρθηκε στη συνέλευση που έκαναν αμέσως μετά την μηχανοκίνητη πορεία από τον κόμβο της Στροφυλιάς μέχρι τη Λίμνη, που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής. Στη Φθιώτιδα, στις 7 και 8 Φλεβάρη θα ξεκινήσει η συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης θα συγκεντρώσει τρακτέρ στον κόμβο στο Καστρί και ο Αγροτικός Σύλλογος Δυτικής Λοκρίδας στον κόμβο του παλιού «Λεβέντη», με στόχο στις 10 Φλεβάρη να συγκροτηθεί κεντρικό μπλόκο στην Ανθήλη.

Στη Νάουσα, αγωνιστική συγκέντρωση, πραγματοποιείται το Σάββατο στις 12 μ., στη διασταύρωση της Νάουσας. Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας πραγματοποιεί περιοδείες στα χωριά για τη συγκρότηση ενός νέου μπλόκου. 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, προχωρά την Κυριακή στις 12 μ. σε στήσιμο μπλόκου με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο Χαλίκι.

Οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από σύσκεψη που έγινε στις 4 Φλεβάρη στην Επανομή, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στις πλατείες των χωριών, με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα.

Στήνουν μπλόκα τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Στους δρόμους, με στήσιμο  μπλόκων με τα τρακτέρ, τα αγροτικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα, βγαίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Κεφαλονιά – Ιθάκη και στη Ζάκυνθο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συλλόγων και επιτροπών αγώνα τους, συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους σε όλη τη χώρα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στις 12 το μεσημέρι στην Παλική στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος του γηπέδου και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 11πμ στην Σάμη στο ύψος του Γυμνασίου της κωμόπολης.

Αντίστοιχα τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων Ζακύνθου, καλεί σε συγκέντρωση και στήσιμο μπλόκου με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στις 9 το πρωί στη «Λούμπα», σημειώνοντας πως «μόνο στο άκουσμα των μπλόκων που στήθηκαν στη Θεσσαλία την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, η κυβέρνηση έβγαλε φιρμάνι με δήθεν μέτρα για τους αγρότες που όμως είναι ψίχουλα μπροστά στη ζημιά που έχουμε».

Παλεύοντας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καλούν ταυτόχρονα σε ενίσχυση των συλλόγων τους, επισημαίνοντας πως ότι έχουν πετύχει ως σήμερα, έγινε μόνο με δυναμικούς αγώνες, με τα τρακτέρ στους δρόμους, με συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και τις οικογένειες τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...