ΠΜΣ και Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα διεκδίκησαν αιτήματα επιβίωσης τους

Με κινητοποίηση, που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, στα υπουργεία Πολιτισμού – Υγείας και Εργασίας, Σωματεία Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού διεκδίκησαν αιτήματα προστασίας της υγείας και της επιβίωσής τους.

Διεκδικώντας άνοιγμα των χώρων δουλειάς με ασφάλεια και μέτρα προστασίας της υγείας και της εξασφάλισης της επιβίωσης όλων, με συνέχιση της επιδότησης, τα σωματεία εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού συγκεντρώθηκαν αρχικά στο υπουργείο Πολιτισμού. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο υπ. Υγείας, η οποία ακολούθως κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των σωματείων, όπου αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, ενώ επέδωσαν στα υπουργεία το υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), που συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση, κάλεσαν σε συνέχιση του αγώνα και σε συμμετοχή στις αντίστοιχες γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν στις 25 Απρίλη.

Παράλληλα τα καλλιτεχνικά σωματεία ανανέωσαν το ραντεβού στον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς με απεργία στις 6 Μάη.

Δείτε ακόμα...