ΠΜΣ: Συγκέντρωση στο υπ. Ανάπτυξης διεκδικώντας μέτρα στήριξης των εργαζομένων του κλάδου

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση των Σωματείων Καλλιτεχνών στο Σύνταγμα – Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Σε συγκέντρωση την Πέμπτη 29/10 στις 12.00 το μεσημέρι, στο Υπ. Ανάπτυξης καλεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) διεκδικώντας το πάγωμα όλων των χρεών σε Εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, να ενταχθεί ο ΚΑΔ που αφορά τους μουσικούς που έχουν ΔΠΥ και την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την επιδότηση Σεπτέμβρη – Οκτώβρη.

Ο ΠΜΣ διεκδικεί αυτά τα αιτήματα μετά και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που προχώρησε σε ένα ακόμη μέτρο εξόντωσης του κλάδου, απαγορεύοντας τη ζωντανή μουσική σε “κέντρα διασκέδασης” και “μπαρ”, ενώ στις επιχειρήσεις εστίασης επιτρέπει 50% πληρότητα, επιτρέπει τη ζωντανή μουσική μέχρι τρία άτομα και χωρίς μικροφωνική.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται φέρνει αδυναμία επιβίωσης για τον κλάδο μας. Τα μεγάλα κέντρα δεν μπορούν να απασχολήσουν μουσικούς, τα μικρά με τους περιορισμούς που νομοθετεί η κυβέρνηση οδηγούνται στο ίδιο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα το επίδομα για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που έρχεται ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών μας, παραμένει ακόμα στα χαρτιά. Είναι προκλητική η στάση της Κυβέρνησης, που από τη μια καθυστερεί, αδικαιολόγητα να δώσει αυτά τα λίγα που η ίδια ψήφισε και από την άλλη να δηλώνει δημόσια δια στόματος Υπουργών, ότι οι Καλλιτέχνες κρύβονται για να μην τους βρει η Κυβέρνηση να τους σώσει. 

Δείτε ακόμα...