ΠΟΕΠΛΣ: Αναγνώριση διπλών ετών Υπηρεσίας στα στελέχη όλων των πλωτών Λιμενικού Σώματος

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Φώτο Αρχείου / Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής / Πηγή: Eurokinissi

Επιστολή απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) προς τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τους υπηρετούντες στα πλωτά. Στην συγκεκριμένη επιστολή ζητά την αναγνώριση διπλών ετών υπηρεσίας σε όλα τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Ολόκληρη η Επιστολή:

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)

Θέμα: «Αναγνώριση διπλών ετών Υπηρεσίας στα στελέχη όλων των πλωτών Λιμενικού Σώματος»

Αξιότιμοι, κ.κ. Υπουργοί ,

Τα στελέχη όλων των πλωτών Λιμενικού Σώματος, ειδικότερα από το 2015, λόγω της αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, βρίσκονται εν πλω σχεδόν όλο το χρόνο και τις περισσότερες φορές εργάζονται κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες οι οποίες περιλαμβάνουν 7ήμερη εργασία και 12ωρη καθημερινή απασχόληση, έχοντας ως συνέπεια την καταστρατήγηση των 128 ωρών το μήνα όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ. Ωραρίου) φτάνοντας μάλιστα πολλές φορές τις 300 ώρες μηνιαίως!

Η ελάχιστη αναγνώριση για τα στελέχη αυτά, τα οποία είναι επιφορτισμένα με τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, τα οποία είναι και ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα, είναι η αναγνώριση διπλών ετών (εξάμηνα) όπως ισχύουν και σε άλλες επιχειρησιακές μονάδες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παρακαλούμε για την προώθηση σχετικής διάταξης.

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)

Θυμίζουμε ότι στις 28 Ιούλη οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας σχετικά με την μετάθεση στελεχών του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στα Περιπολικά Σκάφη Ανοιχτής Θάλασσας. Σε αυτή τονιζόταν μεταξύ άλλων: «τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτά τα σκάφη, ειδικά από το 2015 και βρίσκονται εν πλω εννέα (09) μήνες το χρόνο και τις περισσότερες φορές εργάζονται κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες, οι οποίες περιλαμβάνουν 7ήμερη εργασία με 12ωρη απασχόληση. Για το προσωπικό προβλέπονται τριάντα δύο (32) συνολικά πλεύσιμες ώρες την εβδομάδα, ωστόσο τις περισσότερες φορές ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος είναι διπλάσιος του προβλεπομένου.»

Πλοίο - Πλωτό του Λιμενικού Σώματος
Φώτο Αρχείου / Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής / Πηγή: hcg

Για την Ιστορία ο Υπουργός Nαυτιλίας δεν έχει μπει στον κόπο ούτε να απαντήσει στην Ερώτηση, όπως και σε άλλες σχετικές. Ένοχη σιωπή.

Γαρδίκης Νίκος

Δείτε ακόμα...