ΠΟΕΣ: Δυσαρέσκεια του προσωπικού του Στρατού Ξηράς για τις Ημέρες Εκτός Έδρας

Στρατός-Ασκηση Παρμενίων
Φώτο Αρχείου, Άσκηση Παρμενίων

Με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων εκφράζει τη δυσαρέσκεια του προσωπικού του Στρατού Ξηράς για τις Ημέρες Εκτός Έδρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΣ, βάσει των καθοριζομένων, στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το προσωπικό του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (Κ.Ε.Δ.Α.) Σκοτίνας ΔΙΚΑΙΩΣ θα λάβει 6 Ημέρες Εκτός Έδρας (Η.Ε.Ε.). Αντίθετα το προσωπικό του σχηματισμού της 24 Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο θα λάβει μόνο 5 Ημέρες Εκτός Έδρας (Η.Ε.Ε.), γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση στελεχών αυτών των Μονάδων.

Όπως ζητά η ΠΟΕΣ, πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβασή προκειμένου να υπάρξει ίση και δίκαιη κατανομή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ενεπλάκη σε ενέργειες εκ του σκοπού των οποίων διατίθεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να αποφευχθεί σήμερα κιόλας μια διαφαινόμενη διάσπαση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει μιας οικονομικής ενίσχυσης που δεν μπορεί να είναι άλλο από υποχρέωση της Πολιτείας.

Δείτε ακόμα...