ΠΟΕΣ: Επανέρχεται για το ζήτημα των μισθών των μαθητών των παραγωγικών σχολών

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) επανέρχεται με έγγραφό της προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, σε ένα μείζον για τους μαθητές των παραγωγικών σχολών θέμα, αυτό της διαφοροποίησης του μισθού τους έναντι των λοιπών συμμαθητών τους των παραγωγικών σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, ο οποίος υπολείπεται κατά πολύ.

Η Π.Ο.Ε.Σ. υπενθυμίζει στον ΥΦΕΘΑ ότι έναν χρόνο πριν (την 15.6.2020), δια στόματός του, από τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, είπε ότι για το θέμα έχει αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία ώστε να αποσταλεί προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικό αίτημα, αλλά όπως αναφέρει η ΠΟΕΣ, οι μαθητές δεν έχουν δει καμία αναβάθμιση στους μισθούς τους και του ζητά να δημοσιοποιήσει το έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Το έγγραφο της Ομοσπονδίας:

Κε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό έγγραφό μας αναδείξαμε τη διαφοροποίηση που υπάρχει στους μισθούς των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων έναντι των μισθών των παραγωγικών σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, με συγκεκριμένα παραδείγματα και ζητήσαμε την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων προς αποκατάσταση της διαφοράς και ισορρόπηση των μισθών, με αύξηση των μισθών των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη 15.6.2020 κατά την απάντησή σας, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ [ως (β) σχετικό], μεταξύ των άλλων γνωρίσατε ότι: «… ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή προκειμένου να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, έτσι ώστε να αποσταλεί προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικό αίτημα, με σκοπό την εξέταση της δυνατότητας επικαιροποίησης του μισθοδοτικού πλαισίου των μισθών των μαθητών των παραγωγικών σχολών εντός των επιτρεπομένων ορίων της τρέχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας…».

Η ανωτέρω απάντησή σας, με τις προσδοκίες αναβάθμισης του μισθολογίου τους, γέννησε ελπίδες στους μαθητές των παραγωγικών σχολών των ΕΔ, καθώς συζητήθηκε (η απάντησή σας) ευρέως μεταξύ τους, στα διδακτήρια και στους κοιτώνες τους. Ωστόσο, ήδη πέρασε ένα (1) και πλέον έτος και το «άμεσο» τείνει να γίνει «δεν προβλέπεται» και «θα δούμε», ενώ η ελπίδα παρέδωσε στην απογοήτευση των μαθητών, που δικαίως αναρωτιούνται και αγανακτούν, αφού τα έτη σπουδών τους είναι συγκεκριμένα και περνάνε.

Κατόπιν τούτου, προς απόσβεση της απογοήτευσης των μαθητών, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εξελίξεις επί του θέματος, δημοσιοποιώντας το τυχόν έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς το Υπουργείο Οικονομικών και την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών επί του ταυτόσημου αιτήματός μας.

Δείτε ακόμα...