ΠΟΕΣ: Επιστολή για την οικονομική στήριξη των στρατιωτικών

ΠΟΕΣ

Η ΠΟΕΣ αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον εμπαιγμό των στρατιωτικών, οι οποίοι σε κάθε οικονομικό αίτημά τους διαρκώς λαμβάνουν την απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οικονομική στήριξη για τα ΜΜΕ με πρόσχημα την αύξηση του κόστους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Άραγε γιατί δεν έχει πράξει το ίδιο και για τους στρατιωτικούς; Μήπως δεν έχει αυξηθεί το δικό τους κόστος ζωής, όπως και της υπόλοιπης κοινωνίας συνολικά, εδώ και πολλούς μήνες; 

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς η ΠΟΕΣ αναφέρει:

«Κύριοι Υπουργοί.

Έκπληκτοι αναγνώσαμε στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το (α) σχετικό αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ, στους εκδότες εφημερίδων λόγο αύξησης κόστους του χαρτιού και των μεταφορικών, συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ο τετραπλασιασμός του ποσού που αιτείται η Ελληνική Κυβέρνηση για το έτος 2023, εν συγκρίσει με το 2022, όπου και πάλι για τον ίδιο λόγο επιδότησε τους εκδότες εφημερίδων με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 Όπως έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη με πλήθος εγγράφων, με πιο πρόσφατο το (β) σχετικό, η Πολιτεία κατά πάγια τακτική της γνωστοποιεί με διάφορες εκφράσεις στην Ομοσπονδία μας ότι «δεν υπάρχουν χρήματα», κάτι που δυστυχώς έχουμε πειστεί ότι ισχύει μόνο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στρατιωτικούς.

 Δυστυχώς ο εμπαιγμός των στρατιωτικών φαίνεται ότι δεν έχει ούτε προηγούμενο, ούτε σταματημό και οφείλετε να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

              α.   Πως είναι δυνατόν πάντα να βρίσκονται χρήματα για κάθε άλλο πιθανό λόγο, αλλά ποτέ για τους στρατιωτικούς;

              β.   Με αυτή την τακτική θα φέρετε και το νέο μισθολόγιο; Διότι θα επιβεβαιώσετε πλήρως τις ανησυχίες μας.

 Οι στρατιωτικοί απαιτούν λύσεις άμεσα και όχι κατόπιν εκλογών

Δείτε ακόμα...