ΠΟΕΣ: Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για μέτρα διοικητικής μέριμνας

ΠΟΕΣ

Επιστολή έστειλε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Στην εν λόγω επιστολή ζητούν να παρθούν άμεσα μέτρα διοικητικής μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί εκτάκτως στον Έβρο. Ζητά, η ΠΟΕΣ, να επιταχτούν ιδιωτικά λεωφορεία και ξενοδοχεία στην περιοχή, να αποδεσμευτεί κονδύλι για επίδομα στους στρατιωτικούς και να καλύψει η πολιτεία τη σίτιση του προσωπικού με ανθρώπινες συνθήκες.

Όλη η Ανακοίνωση παρακάτω:

Διοικητική Μέριμνα για τα Στελέχη των ΕΔ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε.

Προσφάτως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα militaire.gr, αλλά και σε πλήθος άλλων, πρόσφατο δημοσίευμα με τίτλο «Ποιος Έβρος, ποιοι στρατιωτικοί; 3.000 επίδομα σίτισης στην ΕΡΤ αλλά για “τους ήρωες των συνόρων” κουβέντα», σύμφωνα με το οποίο παρέχεται εκτάκτως βοήθημα σίτισης ύψους τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης, που εργάζονται με φυσική παρουσία –εξαιρείται η τηλεργασία -κατά την περίοδο που ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, άνθρωποι από το Ραδιομέγαρο δικαιολογούν το ως άνω επίδομα, λέγοντας ότι τούτο αποτελεί ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν στα κτίρια της ΕΡΤ και στο ρεπορτάζ σε όλη την επικράτεια για να επιτελέσουν την αποστολή της ακόμη και σε τόσο δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση αποφάσισε να καλύψει για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την καθημερινή τους σίτιση μέχρι του ύψους των 5 ευρώ ημερησίως. Η κάλυψη αυτής της δαπάνης, μάλιστα, θα γίνεται με την προσκόμιση αποδείξεων από τον κάθε εργαζόμενο και αφορά μόνον εκείνους που δεν εργάζονται από τα σπίτια τους, όπως συμβαίνει για προφανείς λόγους με την πλειονότητα του προσωπικού.

Θέλοντας να αποφύγουμε μια πιθανή εκδήλωση κοινωνικού αυτοματισμού, επικροτήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αποφάσεις σας για έκτακτο δώρο Πάσχα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, αν και ξεχάστηκαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, που αδιαμφισβήτητα δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για τη ζωή όλων μας, οφείλουμε να σας μεταφέρουμε την απογοήτευση των συναδέλφων μας στρατιωτικών, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν αντιμετωπιζόμαστε τουλάχιστον ισότιμα με λοιπούς υπαλλήλους (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα).

Σας υπενθυμίζουμε και εάν δεν το γνωρίζετε οφείλουμε να σας το γνωρίσουμε ότι οι στρατιωτικοί που επιχειρούν στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, διαβιούν και σιτίζονται υπό συνθήκες που δεν περιποιούν τιμή για τη Χώρα μας.

Τόσο το μεταναστευτικό, όσο και ο κορωνοϊός αποτέλεσαν κι εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά μέτωπα, τα οποία εξώθησαν τη Χώρα μας σε πρωτοφανή μέτρα και ενέργειες, οι οποίες αποτελούν κίνητρα επιτάξεων και εκμετάλλευσης ιδιωτικών μέσων, υποδομών και υλικών. Δυστυχώς, από τις μέχρι τώρα ενέργειες, αυτό που διακρίνουμε είναι η απλόχερη παροχή αποζημιώσεων σε ιδιώτες, με τη μόνη επίταξη, που έχει ήδη συντελεστεί αυτή της εκμετάλλευσης του φιλότιμου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα προσωπικό που με ιδιαίτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα κράτησε τα σύνορα της Χώρας μας, με τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό του, τις φθαρμένες στολές του και με τόνους μακαρόνια και ρύζι.

Οι ήρωες του Έβρου και των νησιών μας ξεχάστηκαν νωρίς. Το μόνο που έμεινε να τους θυμίζει ότι το κράτος ενδιαφέρθηκε για αυτούς, περιορίζεται στον ήχο των χειροκροτημάτων και τον απόηχο των ευχών. Τα δε αποτυπώματα στις πλάτες τους από τις παλάμες των πολιτικών προσώπων μόνο ως τατουάζ παραμένουν. Κι αν μέχρι τώρα λέγαμε μεταφορικά ότι οι συνάδελφοι στον Έβρο είναι ξεχασμένοι από την Πολιτεία, πλέον και κυριολεκτικά μπορούμε να το υποστηρίξουμε, αφού συνάδελφοί μας παραμένουν για 11ημέρα εγκλωβισμένοι σε αυτόν.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και σας ζητάμε ως ύστατη προσπάθεια που όλοι μας οφείλουμε να κάνουμε για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού:

  • να μισθώσετε/επιτάξετε τώρα κιόλας ξενοδοχειακές μονάδες, προκειμένου να μεταφερθεί το προσωπικό για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ξεκούρασης,
  • να μισθώσετε / επιτάξετε τώρα κιόλας ιδιωτικά λεωφορεία για την ασφαλέστερη μετακίνηση του προσωπικού,
  • αποδεσμεύσετε τώρα κονδύλιο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους Έλληνες στρατιωτικούς που εργάζονται νυχθημερόν στα πεδία των επιχειρήσεων επιτελώντας την αποστολή τους στις τόσο δύσκολες συνθήκες και όχι σε ασφαλή με θέρμανση και πλήρως φωταγωγημένα κτίρια της ΕΡΤ, με όλα τα μέσα προφύλαξης του προσωπικού,
  • δώσετε τώρα κιόλας εντολή στις διοικήσεις όλων των επιπέδων, κατ ́ αναλογία με τη διοίκηση της ΕΡΤ, να καλύψει για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την καθημερινή σίτιση των στελεχών, μέχρι του ύψους των πέντε (5)ευρώ ημερησίως, προκειμένου να σιτίζονται ανθρωπίνως και όχι με μακαρόνια και ρύζια, καθημερινώς.

Αξιότιμε κε Πρόεδρε.

Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας. Κάντε κάτι τώρα. Σας έχουμε εμπιστοσύνη. Σας στηρίζουμε. Πάρτε πρωτοβουλία. Στηρίξτε μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να βγούμε από την κρίση επανακαθορίζοντας τα δεδομένα.

Τη Διοίκηση της ΕΡΤ, προς την οποία κοινοποιούμε το παρόν έγγραφό μας, την προτρέπουμε να προβεί σε παραγγελία από τις λειτουργούσες στρατιωτικές λέσχες για τη σίτιση των στελεχών της, αποδίδοντας τα πέντε (5) ευρώ κατ ́ άτομο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη των αναγκών του.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους, κοινοποιείται, ωσαύτως, το παρόν έγγραφό μας παρακαλούνται για την αξιολόγησή του και τις τυχόν κατά κρίση τους δικές τους ενέργειες, ώστε εμπράκτως αποδειχθεί η σκέψη τους και η μέριμνα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως για αυτά που επιχειρούν στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε ακόμα...