ΠΟΕΣ: Επιστολή προς τον ΥΠ.ΕΘ.Α. για την διάθεση προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ

ΠΟΕΣ

Με επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) επανέρχεται στο ζήτημα της διάθεσης προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας στον e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρονται στην σχετική ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ:

“Η σχετική ερώτηση έθετε επτά (7) συγκεκριμένα ερωτήματα, από τα οποία εσείς απαντήσατε μόνο στα τρία (3) και συγκεκριμένα, γνωρίσατε ότι, τα είκοσι (20) διατιθέμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στον e-ΕΦΚΑ θα παραμείνουν στον e-ΕΦΚΑ έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, η δε κοστολόγησή τους ανέρχεται στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ, ανά μήνα διάθεσης, ενώ η συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων επαφέθηκε στην εθελοντική προσφορά τους.

Η πρώτη και τρίτη απάντησή σας δυστυχώς επιβεβαιώνουν αυτά που η Ομοσπονδία μας τόνισε από την αρχή της διάθεσης των συναδέλφων μας στρατιωτικών στον e-ΕΦΚΑ. Ότι δηλαδή, με τη δωρεάν παροχή εργασίας και τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο, σε έργο πέραν και έξω των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ενισχύεται η ανεργία στη Χώρα μας, αφού είκοσι (20) κενές θέσεις αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού καλύπτονται από δωρεάν δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021 και βλέπουμε, ενώ η συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων, η οποία θα έπρεπε από μεριάς τους να είναι επιβεβλημένη και να ζητηθεί, αφέθηκε στην εθελοντική προσφορά τους και εάν και εφόσον το θελήσουν οι διοικήσεις τους. Αλήθεια, τι αποφάσισαν οι διοικήσεις τους. Εσείς το ζητήσατε. Οι Ενώσεις τι αποφάσισαν;

Η δεύτερη απάντησή σας, ωστόσο, αποκαλύπτει μια τεράστια αλήθεια και επιβεβαιώνει έτι περαιτέρω τους ανωτέρω φόβους μας. Με την σχετική γνωρίζετε ότι, η κοστολόγηση των ως άνω είκοσι (20) συναδέλφων μας στο e-ΕΦΚΑ ανέρχεται στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ. Δηλαδή, στερήσατε από είκοσι (20) άνεργες οικογένειες το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ μηνιαίως. Δε γνωρίζουμε πώς προκύπτει το ως άνω ποσό(…)”

Δείτε ακόμα...