ΠΟΕΣ: Για τα προβλήματα με τη μισθοδοσία των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

ΠΟΕΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας έστειλε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) με τη μισθοδοσία τους:

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως το (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), με το οποίο γνωρίζεται ότι δεν καταβάλλεται ακόμη ο αναλογούν μισθός στους νέους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), αν και έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος από την κατάταξή τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην καθημερινότητά τους, αναφορικά με τε τρέχοντα έξοδά τους, στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

2. Επίσης, με το ως άνω έγγραφο, η Ένωση, μεταφέρει την πικρία των υπηρετούντων στη Λήμνο ΟΒΑ, γιατί δεν λαμβάνουν όπως όλα τα στελέχη και οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι εν γένει το επίδομα παραμεθόριων περιοχών.

3. Κατόπιν τούτων και επανερχόμενοι στο (α) σχετικό έγγραφό μας, με το οποίο μεταφέραμε την αβλεψία του ν.4472/2017 σχετικά με τη μη καταβολή και στους ΟΒΑ του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών, όπως στα λοιπά στελέχη, παρακαλούμε όπως ενσκύψετε στα προβλήματα και δώσετε άμεσα την πρέπουσα λύση.

4. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

5. Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και επίλυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος: Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800 Ο Γεν. Γραμματέας: Κατσανεβάκης Ιωάννης Επισμηναγός (ΥΑΔ) 6983503514

Δείτε ακόμα...