ΠΟΕΣ για τη νυκτερινή αποζημίωση: Δεν αξίζουμε την ειρωνεία και το ψέμα

Ελληνικός Στρατός- Άσκηση σπουδαστών ΣΜΥ
Φώτο Αρχείου / Από άσκηση το Ελληνικού Στρατού / Πηγή: Eurokinissi

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) δημοσίευσε επιστολή της προς τον Υπουργό Άμυνας για την νυχτερινή αποζημίωση. Με το έγγραφό της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέρει την πλήρη αγανάκτηση του συνόλου των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών, αναφορικά με την απάντηση που έδωσε στη Βουλή, για το θέμα των νυκτερινών αποζημιώσεων.

Στην απάντησή αυτή, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «… Έχει εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου νυκτερινής απασχολήσεως κι είναι προφανές ότι ως σήμερα η άρνηση του καθ’ ύλη αρμοδίου Υπουργείου Οικονομικών για την υπογραφή αυτής της ΚΥΑ έχει να κάνει με τις δημοσιονομικές συνθήκες και δυσκολίες, καθώς και την υποχρέωση διαφύλαξης του εκάστου εκτελούμενου προϋπολογισμού…..».

Όπως όμως αναφέρει η ΠΟΕΣ έχει γίνει γνωστό ότι στο υπουργείο Οικονομικών «όχι μόνο ΚΥΑ δεν έχει αποσταλεί από το ΥΠΕΘΑ για το εν λόγω ζήτημα αλλά και για κανένα άλλο θέμα επί της Υπουργίας του κ. Παναγιωτόπουλου».

Για να ξεκαθαριστεί το θέμα, η ΠΟΕΣ καλεί τα Υπουργείο να δημοσιοποιήσει:

– τον αριθμό πρωτοκόλλου εξερχομένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο εξήλθε το σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης, με παραλήπτη το Υπουργείο Οικονομικών και

– τη φερόμενη ως εκδοθείσα ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, γνωρίζοντάς μας το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, που πιθανώς διέλαθε της προσοχής μας.

Την επιστολή της ΠΟΕΣ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε ακόμα...