ΠΟΕΣ: Για τη σύμβαση ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

ΠΟΕΣ

Με έγγραφό της, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ζητά την άμεση ανανέωση της σύμβασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η οποία έχει λήξει από την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Σημειώνεται πως η ΠΟΕΣ έχει αποστείλει ξανά έγγραφο για την επίλυση του προβλήματος, όταν αυτό προέκυψε, ενώ για το ζήτημα έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ. Ωστόσο, έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμα να λυθεί, κι όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας…

Ολόκληρο το έγγραφο της ΠΟΕΣ:

“Με το (α) σχετικό έγγραφό μας, εγκαίρως σας είχαμε ενημερώσει ότι έληξε η σύμβαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από την 01 Φεβρουαρίου 2020, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξυπηρετούνται οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία σε αντίθεση με τους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Με τις (δ) και (ε) απαντήσεις σας επί των (β) και (γ) όμοιων ερωτήσεων, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μας είχατε διαβεβαιώσει ότι η σύμβαση αφορά και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έχει διακοπεί, ο δε Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) έχει αναστείλει, μονομερώς και προσωρινά, την επί πιστώσει εκτέλεση συνταγών φαρμάκων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) στο πλαίσιο της αντιμετώπισης από την ΠΑ, διαχειριστικής φύσης ζητημάτων που προέκυψαν κατά την εκτέλεση της σύμβασης, ενώ στην παρούσα φάση (Απρίλιος 2020) είχαν επιλυθεί ήδη τα περισσότερα θέματα που είχαν γνωσθεί από τον ΦΣΘ και αναμενόταν άμεσα και η επίλυση του προβλήματος για τον τρόπο πληρωμής των λογαριασμών του, ώστε να αρθεί η εκ μέρους του αναστολή εκτέλεσης συνταγών.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα, πέντε (5) μήνες μετά την άμεση επίλυση του προβλήματος για τον τρόπο πληρωμής των λογαριασμών του ΦΣΘ, το πρόβλημα, όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοί μας της ΠΑ, δεν έχει αποκατασταθεί και η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως ενσκύψετε στο πρόβλημα και μεριμνήσετε για την άμεση επίλυσή του, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η παροχή φαρμακευτικού υλικού από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης στους/στους συναδέλφους μας της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδίως σε αυτές/αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα κατά την τρέχουσα περίοδο που οι ανάγκες, λόγω κορωνοϊου, σε φάρμακα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.

Ο κ. Α/ΓΕΑ, προς τον οποίο αποστέλλεται το παρόν παρακαλείται για την παρέμβασή του.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλή των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλείται για την ενημέρωσή του.”

Δείτε ακόμα...