ΠΟΕΣ: Για την περικοπή των κρατήσεων 4% από Εξοπλιστικά Προγράμματα Υπέρ Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

EUROKINISSI

Το θέμα των κρατήσεων ύψους, 4% από τα Εξοπλιστικά Προγράμματα υπέρ των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύει εκ νέου η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Με σχετικό της έγγραφο εκφράζει την απογοήτευσή της με την εξέλιξη αυτή. που πλέον – όπως αναφέρει – δεν είναι “φήμες” αλλά κυβερνητική επιλογή.

Η Ομοσπονδία στηλιτεύει την πα΄για τακτική των υπουργείων να πετούν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο, δηλώνοντας “αναρμόδια”.

Εξάλλου, ήταν ήδη γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τις κρατήσεις μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων από 4% στο 2%, αδιαφορώντας πλήρως για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τη στιγμή που δαπανά υπέρογκα ποσά για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνας της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι στρατιωτικοί “Δηλώνουμε αγανακτισμένοι διότι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν μεγάλη επιτυχία της οικονομικής πολιτικής (βλ. «έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία»), το προσωπικό των ΕΔ λαμβάνει διαρκώς με διάφορα προσχήματα άσχημα μαντάτα που αφορούν είτε νέες κρατήσεις, είτε άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων”.

Και συνεχίζουν:

“Μάλλον έχετε λησμονήσει ότι ως εργαζόμενοι, το εισόδημά μας έχει πληγεί βαρύτατα από την αλματώδη αύξηση του κόστους ζωής, ιδίως κατά τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να δεχθούμε ως δικαιολογία «δημοσιονομικών πιέσεων» πχ την αύξηση του ενεργειακού κόστους, το οποίο έχει εκτοξευθεί από πολιτικές επιλογές τις οποίες ούτως ή άλλως πληρώνουμε μόνο εμείς ως πολίτες”.

Τέλος, Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τα Μετοχικά Ταμεία σε οικονομικό στραγγαλισμό και κατάρρευση και απαιτεί να εγκαταλείψει κάθε σκέψη ή ενέργεια για μείωση των υφιστάμενων κρατήσεων 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα υπέρ των ΜΤ των ΕΔ.

Δείτε ακόμα...