ΠΟΕΣ: Καλείται στέλεχος για ναυαγοσώστης σε ΚΑΑΥ, χωρίς να γνωρίζει κολύμπι

ΠΟΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για να καταγγείλει το γεγονός ότι στέλεχος από Μονάδα της Καστοριάς κλήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα ναυαγοσώστη, τη στιγμή που ο ίδιος δεν γνωρίζει κολύμπι.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της προς τον Α/ΓΕΣ αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ : Προσωπικό – Διοικητικά

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 19/19.6.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με το οποίο αναφέρονται γεγονότα σύμφωνα με τα οποία επιλέχθηκε στέλεχος από Μονάδα της Καστοριάς, προκειμένου να συμμετάσχει σε σχολείο εκπαίδευσης ναυαγοσωστών, ώστε να εκτελέσει τα καθήκοντα του ναυαγοσώστη στο ΚΑΑΥ Καλών Νερών, χωρίς το ίδιο (το στέλεχος) να το επιθυμεί, αλλά πολύ περισσότερο το ίδιο να μην γνωρίζει κολύμβηση.

Επειδή θεωρούμε το γεγονός πολύ σοβαρό, καθόσον μπορεί να φέρει το ίδιο το στέλεχος, αλλά και οποιονδήποτε λουόμενο, ιδίως δε τα μικρά παιδιά, σε δύσκολη κατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος, εκ του οποίου αναγκαστικώς θα αναζητηθούν ποινικές, αστικές και πειθαρχικές ευθύνες, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, διερεύνηση των στοιχείων και αντικατάσταση, εφόσον καταστεί αναγκαίο, του υπόψη στελέχους, εξετάζοντας τη δυνατότητα πρόσληψης επαγγελματία ιδιώτη ναυαγοσώστη, αλλά και επανεξετάζοντας εξ υπαρχής την όλη διαδικασία κατάρτισης ναυαγοσωστών για τις ανάγκες των ΚΑΑΥ κατά τις παραθεριστικές περιόδους.

Με αφορμή δε το ως άνω γεγονός, οφείλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι τα στελέχη δεν είναι όλα για όλα τα καθήκοντα. Ο καθείς εφ΄ ώ ετάχθη.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας Κατσανεβάκης Ιωάννης Επισμηναγός (ΥΑΔ) 6983503514

Δείτε ακόμα...