ΠΟΕΣ: Μετακίνηση ανεμβολίαστων στρατιωτικών

Στρατιωτικοί και φαντάροι της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Γουδί, Αττική
Φώτο Αρχείου / Στρατιωτικοί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Γουδί, Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Τη μετακίνηση των ανεμβολίαστων στρατιωτικών που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, που τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων τους και τους αποστερήθηκε ο μισθός, ζητά από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

Η Π.Ο.Ε.Σ. επικαλείται πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου μεταθέσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με την οποία τέσσερις (4) λιμενικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν σε υγειονομική δομή και είχαν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και περιστολής των μισθών τους, μετακινήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίς του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:
ΘΕΜΑ    :    Μετακίνηση Ανεμβολίαστων Στρατιωτικών

ΣΧΕΤ    :    Η από 05.11.2021 ανακοίνωση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

        Αξιότιμοι κοι Αρχηγοί.

        Όπως προσφάτως ενημερωθήκαμε, με τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του, το συμβούλιο μεταθέσεων – αποσπάσεων, αποφάσισε τη μετακίνηση τεσσάρων (4) λιμενικών υπαλλήλων, που υπηρετούν σε υγειονομικές μονάδες και στους οποίους είχε επιβληθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας με συνέπεια τη στέρηση των μηνιαίων αποδοχών τους, σε άλλες Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

        Ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έκανε αυτό που μπορούσε για το προσωπικό του. Μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Κάντε το σήμερα κιόλας.

        Μη στερήσετε από καμία οικογένεια στρατιωτικού το δικαίωμα στη ζωή. Η αποστέρηση των αποδοχών των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας, που υπηρετώντας, κατ΄ εντολή σας, σε υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων ετέθησαν σε αναστολή καθηκόντων και τους αποστερήθηκε ο μισθός, θα επιφέρει ως συνέπεια, λόγω ελλιπούς άλλης πηγής εισοδήματος, αδυναμία εξυπηρέτησης των βασικών αναγκών των οικογε-νειών τους, ακόμη και της ίδιας της τροφής τους. Μην το επιτρέψετε. Πράξετε ότι έπραξε ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Μετακινήστε σήμερα κιόλας όλες και όλους τις/τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας από τις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων προς άλλες Μονάδες/Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα καθήκοντά τους ως στρατιωτικοί δεν μπορούν να ανασταλούν μόνο με μία υπουργική απόφαση. Μην τους εγκαταλείπετε.

Δείτε ακόμα...