ΠΟΕΣ: Μη καταβολή ειδικής αποζημίωσης πυροτεχνουργών

Πυροτεχνουργοί του Τ.Ε.Ν.Ξ σε επιχείρηση απομάκρυνσης βλήματος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φώτο αρχείου, Πυροτεχνουργοί του Τ.Ε.Ν.Ξ σε επιχείρηση απομάκρυνσης βλήματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου / Πηγή: Eurokinissi

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με επιστολή της προς τον Υπουργό Άμυνας επαναφέρει το ζήτημα της μη καταβολής της ειδικής αποζημίωσης πυροτεχνουργών οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι και σήμερα για όλες τις ώρες που απασχολήθηκαν κατά το έτος 2021 σε εργασίες καταστροφής άχρηστων εκρηκτικών υλών εμπορικής προέλευσης.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλη κατέθεσαν σχετική Ερώτηση για την πληρωμή των πυροτεχνουργών του Στρατού Ξηράς στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης. Επίσης τον ίδιο μήνα κατέθεσαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα την αύξηση του επιδόματος πυροτεχνουργών στο Στρατό Ξηράς και για την αναγνώριση της ειδικότητας του πυροτεχνουργού-οπλουργού ως επικίνδυνης.

Ακολουθεί η νέα επιστολή της ΠΟΕΣ:

Οικονομικά (Μη Καταβολή Ειδικής Αποζημίωσης Πυροτεχνουργών)

ΠΟΕΣ

Κύριε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό, η Ομοσπονδία μας μετέφερε στον κ. Α/ΓΕΣ παράπονα συναδέλφων μας με την ειδικότητα του πυροτεχνουργού, οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι και σήμερα για όλες τις ώρες που απασχολήθηκαν κατά το έτος 2021 σε εργασίες καταστροφής άχρηστων εκρηκτικών υλών εμπορικής προέλευσης.

Το αυτό ως άνω έγγραφο έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ερωτήματα κοινοβουλευτικών κομμάτων, επί των οποίων για μια ακόμη φορά ΔΕΝ απαντήσατε ευθέως, αλλά περιοριστήκατε σε μια παράθεση των νομικών διατάξεων που διέπουν την ειδική οικονομική αποζημίωση των πυροτεχνουργών.

Θεωρώντας ότι, οι απλήρωτοι συνάδελφοί μας, πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς, πρέπει να τύχουν μια ειλικρινούς αντιμετώπισης και απάντησης, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν οι πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς, που χωρίς δική τους ευθύνη, αλλά με ευθύνη της Υπηρεσίας, εργάστηκαν περισσότερες από το προβλεπόμενο ανώτατο όριο αποζημίωσης των πενήντα (50) ημερών σε καταστροφές άχρηστων εμπορικών εκρηκτικών υλών, πρόκειται ή όχι να αποζημιωθούν.

Η συνεχής αυτή τακτική της Πολιτείας ωθεί τους ως άνω συναδέλφους μας, να προσφύγουν για μια ακόμη φορά στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας τα νόμιμα δεδουλευμένα τους, νομιμοτόκως.

Δείτε ακόμα...