ΠΟΕΣ: Παρέμβαση για την υγειονομική κάλυψη αδελφών μαθητών παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων

Θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Ιούλης 2021 /
Θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Ιούλης 2021 / EUROKINISSI

Επιστολή για την υγειονομική κάλυψη αδελφών μαθητών παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων απέστειλε προς τον Αρχηγό ΓΕΣ η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε ερώτημα και παράπονο που μας ετέθη/μεταφέρθηκε από γονείς σπουδαστή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), αναφορικά με την υγειονομική κάλυψη των συγγενών του.

Συγκεκριμένα μας ρωτούν/παραπονιούνται, γιατί δεν δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης συγγενείς σπουδαστή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), όπως ακριβώς συμβαίνει με τους συγγενείς των αντιστοίχων σχολών της Πολεμικής Αεροπορία, οι οποίοι (γονείς, ανήλικα αδέλφια άνω των 14 και οι άγαμες αδελφές), σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.750/33115/1991 (ΦΕΚ Β΄ 7) καθίστανται δικαιούχοι υγειονομικής περίθαλψης. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Παρακαλούμε όπως διερευνήσετε τι ακριβώς συμβαίνει και σε περίπτωση που διαπιστωθεί θεσμικό/κανονιστικό κενό παρέμβετε και επιλύσετε το πρόβλημα, προκειμένου οι συγγενείς των σπουδαστών της παραγωγικών σχολών του Στρατού Ξηράς τύχουν ανάλογης υγειονομικής αντιμετώπισης με τους συγγενείς των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παπαμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων προς τις/τους οποίες/οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Δείτε ακόμα...