ΠΟΕΣ προς Α/ΓΕΑ: “Να ανοίξει η σχετική εφαρμογή για την δήλωση τόπου επιθυμίας μετάθεσης για τα στελέχη της ΠΑ”

Ονομασία Νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας 01/07/2020
Ονομασία Νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας 01/07/2020 / Πηγή: ΓΕΑ

Με επιστολή της προς τον Α/ΓΕΑ η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ( ΠΟΕΣ) ζητά την άμεση παρέμβαση του, προκειμένου να ανοίξει η σχετική εφαρμογή για την δήλωση τόπου επιθυμίας μετάθεσης για τα στελέχη της ΠΑ.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό της η Ομοσπονδία μέχρι και σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί η σχετική εφαρμογή.

Η επιστολή προς τον Αρχηγό:

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Κατόπιν οχλήσεων που δέχτηκε η Ομοσπονδία μας, από μέλη πρωτοβάθμιων ενώσεων – μελών της, διαπιστώθηκε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή δηλώσεων τόπου επιθυμίας μετάθεσης για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, παρόλο που διανύουμε τον προτελευταίο μήνα του έτους.

Η ανωτέρω καθυστέρηση, έναντι του παρελθόντος έτους (η προθεσμία υποβολής φρουρών προτίμησης για τον προγραμματισμό μεταθέσεων έτους 2020 ήταν εντός του χρονικού διαστήματος από 12.9.2019 έως 10.10.2019) έχει ως αποτέλεσμα:

– Τη δημιουργία σύγχυσης και αβεβαιότητας για το μέλλον των συναδέλφων και των οικογενειών τους, καθώς η μετάθεση αποτελεί αν όχι το σοβαρότερο ένα από τα πιο σοβαρά γεγονότα της ζωής τους.

– Την καθυστέρηση ανακοίνωσης προσωπικών, οικογενειακών ή άλλων παραμέτρων που καθιστούν τη μετακίνηση ή μη των στελεχών επιβεβλημένη (πχ μετάθεση ή παραμονή στη φρουρά λόγω κριτηρίων μεταθετικότητας ή αμετάθετου κλπ).

– Τον περιορισμένο ασφυκτικό χρόνο στην κατάθεση προσωπικών αναφορών από τους συναδέλφους, προκειμένου η Υπηρεσία να λάβει υπόψη της τις επιθυμίες μετάθεσής τους (ή μη) για το έτος 2021, ώστε να διατηρήσουν το δικαίωμα στη διοικητική προσφυγή σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης.

Κατόπιν των ανωτέρω και για να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικής υποβολής έγγραφων αναφορών τόπων επιθυμίας μετάθεσης από συναδέλφους μας, οι οποίες θα απαιτούν ατέλειωτες ώρες χειρόγραφης επεξεργασίας από τους επιτελικούς φορείς, με κίνδυνο την παρέλευση του χρόνου, άρα και τον μη έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων έτους 2021, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου σήμερα κιόλας να ανοίξει η σχετική εφαρμογή.

Δείτε ακόμα...