ΠΟΕΣ προς Α/ΓΕΝ: Υπάρχει κορονοϊός στο ΝΝΑ;

Ναύτες
Φώτο Αρχείου / Ναύτες σε παλιότερη τελετή στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών / Πηγή: Eurokinissi

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) δημοσίευσε επιστολή της προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) με την οποία μεταφέρει την ανησυχία των στελεχών για το κρούσμα που εντοπίστηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ). Με αυτήν η ΠΟΕΣ ζητά ενημέρωση για το περιστατικό και οδηγίες προφύλαξης προς τους υπηρετούντες στο ΝΝΑ.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΣ προς τον Α/ΓΕΝ:

Υπάρχει κορονοϊός στο ΝΝΑ;

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των υπηρετούντων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) στελεχών για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, μετά από κρούσμα που φέρεται να εμφανίστηκε το Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2020 από επισκεπτήριο σε ηλικιωμένους ασθενείς στην ορθοπεδική κλινική 4Α, όπως μας ενημέρωσαν τα ίδια τα στελέχη – μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.Τ.Α.), εξ αιτίας του γεγονότος του οποίου έκλεισε η πτέρυγα αυτή.

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Περαιτέρω μας ενημέρωσαν ότι, ίσως εξαιτίας του ως άνω γεγονότος, η πτέρυγα 5Β, που είχε διατεθεί για τον covid-19, επεκτάθηκε και σε ένα τμήμα της πτέρυγας 5Ν, με παραβάν.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως αφ΄ ενός ενημερώσετε την Ομοσπονδία μας για το εάν τα ως άνω είναι βάσιμα και αφ΄ ετέρου εάν πράγματι είναι βάσιμα ενημερώσετε τα στελέχη του ΠΝ για την κατάσταση του ΝΝΑ και τις προφυλάξεις που οφείλουν να λάβουν τόσο ο Υπηρεσία όσο και τα ίδια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800 Ο Γεν. Γραμματέας Κατσανεβάκης Ιωάννης Επισμηναγός (ΥΑΔ) 6983503514

Δείτε ακόμα...