ΠΟΕΣ προς Πρωθυπουργό: Ανακαλέστε άμεσα την αναστολή αποζημίωσης μετακίνησης των στελεχών των ΕΔ

ΠΟΕΣ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμαρτύρεται εντόνως, καθόσον, αναστέλλεται (τουλάχιστον στο ΠΝ) μέχρι νεοτέρας η καταβολή αποζημίωσης μετακίνησης τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχει στη διαχείριση προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Η εν λόγω αποζημίωση είχε εγκριθεί από τον Φεβρουάριο του 2020, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων του προηγούμενου έτους (2020) που δεν έχουν εισέτι αποζημιωθεί και ζητά την άμεση παρέμβασή του για ανάκληση της ως άνω απόφασης αναστολής πληρωμής του προσωπικού.

Ζητά ακόμη τη δημόσια τοποθέτησή του για μελλοντικές ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με όποιες αποζημιώσεις του προσωπικού και ειδικώς με τις νομοθετημένες (η αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία των στρατιωτικών παραπέμπεται από τον Άννα στον Καϊάφα και τα οφειλόμενα σωρεύονται σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού), αποδεικνύοντας έτσι την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή του στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα και έξω από ευχολόγια.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο της ΠΟΕΣ εδώ.

Δείτε ακόμα...