ΠΟΕΣ: Στηρίξτε τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών

Η χώρα του ακριτικού νησιού των Αρκιών

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναδεικνύει το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.) με το οποίο προσεγγίζεται το ιδιαιτέρως ευαίσθητο και σοβαρό θέμα της εκπαίδευσης του μοναδικού μαθητή του δημοτικού σχολείου Αρκιών. Το θέμα αυτό, τονίζει, η ΠΟΕΣ, αν και εκφεύγει των αρμοδιοτήτων μας, εντούτοις είμαστε υποχρεωμένοι ως ευαίσθητοι Έλληνες πολίτες ταγμένοι στο καθήκον της υπεράσπισης της Χώρας και των πολιτών της, να το αναδείξουμε και να ενισχύσουμε όλες εκείνες τις φωνές που επιζητούν τη λύση του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει αναδειχθεί ήδη από τις αρχές του 2019, στους Αρκιούς δεν λειτουργεί γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να αποτελεί σύνηθες φαινόμενο οι μαθητές να εγκαταλείπουν το σχολείο μόλις ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στο δημοτικό, αφού δεν υφίσταται βιώσιμη και ρεαλιστική εναλλακτική λύση.

Σήμερα ο μοναδικός μαθητής του νησιού παρακολουθεί τη Στ΄ τάξη και ουδεμία εξέλιξη έχει υπάρξει αν και το θέμα αναδείχθηκε όταν ο μαθητής παρακολουθούσε τη Δ΄Δημοτικού.

Η ΠΟΕΣ και η ΕΣΠΕΕΚΑ ζητούν να ενεργοποιηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα, με τη συνδυαστική λειτουργία γυμνασίου και παροχή τηλεκπαίδευσης ή εναλλακτικά την εξεύρεση ισοδύναμης λύσης.

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 να γίνονται συζητήσεις περί του αν η, κατά τα λοιπά, υποχρεωτική εκπαίδευση είναι όντως υποχρεωτική και ιδίως σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας.

Δείτε ακόμα...