ΠΟΕΣ: Συνάντηση με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΕΣ

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρό του, κ. Μαρινέλη Χρήστο και το μέλος του κ. Καράτσογλου Ελευθέριο, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα, αντίστοιχα, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), συναντήθηκε με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα Αντωνίου Μαρία, στο γραφείο της στην πόλη της Καστοριάς. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε υπόμνημα και ενημέρωσε την κα Αντωνίου για τα προβλήματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Στη συζήτηση που διεξήχθη αναπτύχθηκαν αναλυτικότερα: το θέμα των στρατιωτικών ειδικής καταστάσεως, η μοριοδότηση, με ανάλογο συντελεστή βαρύτητας του Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων και το θέμα της βαθμολογικής αποκατάστασης των καταταγέντων αξιωματικών στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) το 1991 και μετά. Η κα Αντωνίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις της ΠΟΕΣ σχετικά με τα ως άνω θέματα και υποσχέθηκε να τα προωθήσει στο ΥΠΕΘΑ και να ενημερώσει τον κ. Πρωθυπουργό.

Κατόπιν τούτου, η αντιπροσωπεία του ΔΣ, ως υπηρετούντες στην ΠΕ Καστοριάς, είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να την ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης του επιδόματος παραμεθορίου για τους υπηρετούντες στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού, τονίζοντας ότι το θέμα αφορά τρία Συντάγματα (Καστοριάς, Φλώρινας και Σερρών).

Τέλος, δόθηκε υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών και για την από κοινού προσπάθεια με την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ., ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Δείτε ακόμα...