ΠΟΕΣ: Ζητά επίταξη λεωφορείων και ξενοδοχείων για το προσωπικό των ΕΔ

Με κοινοποίηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών και την Βουλή των Ελλήνων η ΠΟΕΣ ζητά επίταξη λεωφορείων και ξενοδοχείων για το προσωπικό των ΕΔ ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το οποίο προτείνονται διοικητικά μέτρα ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί/επιχειρεί στον Έβρο, ως εξής: 

α. Η μετακίνηση του προσωπικού προς και από τον νομό Έβρου να γίνεται με μισθωμένα / επιτασσόμενα λεωφορεία Τουριστικών Γραφείων, ώστε να διασφαλίζεται ο μη συγχρωτισμός προσωπικού εντός τους (10 άτομα ανά λεωφορείο), ή με εκμετάλλευση του σιδηρόδρομου. 

β. Να εξασφαλιστεί από έτερες Μονάδες (εκτός Έβρου) η επάρκεια υπηρεσιακών οχημάτων για να εξασφαλίζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων μη συγχρωτισμού κατά τις «εσωτερικές» μετακινήσεις (εντός νομού Έβρου). 

γ. Να μισθωθούν / επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες του νομού Έβρου, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε αυτόν, εγκαταλείποντας τους θαλάμους κι επιτρέποντας τις Διοικήσεις να εστιάσουν στη λήψη προστατευτικών μέτρων του οργανικού τους προσωπικού. 

δ. Να διατίθενται γεύματα μέσω delivery των Λ.Α.Φ., με έξοδα και μέριμνα της Υπηρεσίας, στους χώρους διαμονής των στελεχών (ξενοδοχεία). 

ε. Να διατεθούν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό, συνοδευόμενο από οδηγίες χρήσης κι εφαρμογής. 

2. Θεωρούμε ότι, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας τις τελευταίες ημέρες, αλλά και σε αυτές τις δύσκολες που έρχονται, καμία πρόταση δεν φαντάζει ουτοπία και ανεφάρμοστη. Μπορούμε όλες και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά και σε κάποιες των περιπτώσεων και νομικά εμπόδια, προκειμένου να παραχθεί ένα αποτέλεσμα που θα αποφέρει την ελπίδα και εν τέλει το δικαίωμα στη ζωή σε όλες και όλους τις/τους συμπολίτες μας. 

3. Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι τα ως άνω ελάχιστα προτεινόμενα και όχι υποδεικνυόμενα από την Ομοσπονδία μας, μπορούν να εφαρμοστούν σε όλη την Επικράτεια, προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – το προσωπικό τους – να σταθούν όρθιες και ετοιμοπόλεμες ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων για την προστασία τους, ώστε να συνδράμουν όπου και όταν απαιτηθεί. 

4. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία. 

5. Τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται την ενημέρωσή τους και τυχόν περαιτέρω δικές τους ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. 

6. Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. “

Δείτε ακόμα...