ΠΟΛ: Αίτημα για συνάντηση με την ηγεσία του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών - Υπουργείο Ναυτιλίας - Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης ΛΣ090
Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) επαναφέρει το αίτημά της για συνάντηση με την ηγεσία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ). Με επιστολή προς το Αρχηγείο η ΠΟΛ επικαλείται το νόμο που υποχρεώνει τον εργοδότη να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους και ζητά συνάντηση στο άμεσα προσεχές διάστημα. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΛ:

ΘΕΜΑ: «Αίτημα συνάντησης με την ηγεσία του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ»

Με τη παρούσα μας επιστολή και σύμφωνα με όσα προβλέπονται  από το Άρθρο 89 του ν. 4808/2021 βάσει του οποίου ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα και να μεριμνά για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους ή την οργάνωσή τους, ζητούμε συνάντηση στο άμεσα προσεχές διάστημα προκειμένου να ενημερωθούμε από εσάς αλλά και να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η Ομοσπονδία μας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δεχθεί οχλήσεις από συναδέλφους αναφορικά με το καθεστώς των μεταθέσεων όπως αυτό υφίσταται με το ΠΔ 11/21 και έχει προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων αλλά και αντιδράσεων, το νέο οργανόγραμμα, το προσχέδιο του ΠΔ Ιεραρχίας στη μορφή που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αλλά και για μία σειρά από σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν και χρειάζονται διευκρινήσεων .  

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) ως θεσμικός εκπρόσωπος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θεωρεί ότι τα προβλήματα λύνονται όταν δεν κρύβονται ΄΄κάτω από το χαλί και για το λόγο αυτό πρεσβεύει πως η συνεργασία με τη στρατιωτική μας ηγεσία μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να προσφέρει στους συνάδελφους .

Δείτε ακόμα...