ΠΟΛ: Ενημέρωση λιμενικών σε ΚΛ Πειραιά και Ά Λ/Τ Πειραιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών - ΠΟΛ: Ενημέρωση λιμενικών σε ΚΛ Πειραιά και Ά Λ/Τ Πειραιά

Κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) με τον Κωνσταντίνο Κυράνη, Πρόεδρο, τον Παναγιώτη Ξυνέλη, μέλος του ΔΣ και Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής Κορίνθου (ΕΛΑΑΚ) επισκέφθηκε τους λιμενικούς που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο (ΚΛ) Πειραιά και το Ά Λιμενικό Τμήμα (Λ/Τ) Πειραιά (Ακτή Τσελέπη). Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου της ΠΟΛ ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, όπως η υποστελέχωση, καθώς και οι θέσεις και δράσεις της ΠΟΛ. Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΠΟΛ:

Ενημερωτική επίσκεψη ΠΟΛ στο ΚΛ Πειραιά και στο Ά Λ/Τ ΤΖΕΛΕΠΗ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών - ΠΟΛ: Ενημέρωση λιμενικών σε ΚΛ Πειραιά και Ά Λ/Τ Πειραιά

Την 23-06-22 κλιμάκιο της ΠΟΛ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Κυράνη Κωνσταντίνο, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο της ΕΛΑΑΚ Ξυνέλη Παναγιώτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκη Εμμανουήλ πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στο ΚΛ Πειραιά και στο ‘Α Λ/Τ Πειραιά .

Μετά τη δικαίωση της ΠΟΛ κατά την εκδίκαση της τριτανακοπής που έγινε από τη ΠΟΕΠΛΣ στην Ομοσπονδία μας και την έκδοση της σχετικής απόφασης από το Πρωτοδικείο Βόλου που βάζει τέλος στο εγχείρημα σπίλωσης της ΠΟΛ και της παραπληροφόρησης των συναδέλφων, ανταποκριθήκαμε στη πρόσκληση των Λιμενικών της Αττικής προκειμένου να τους ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη που αφορά στα θέματα που μας απασχολούν. 

Συναντήσαμε μεγάλο αριθμό  συνάδελφων και συνομιλήσαμε από κοντά  μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

Όσο και να φαντάζει οξύμωρο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τη μεγαλύτερη οργανική σύνθεση εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στελέχωσης αφού το 1/4 των υπηρετούντων έχει αποσπαστεί ή διατεθεί σε άλλες υπηρεσίες .

Η καλοκαιρινή περίοδος με μια τεράστια τουριστική κίνηση με χιλιάδες κόσμου να ταξιδεύει , με καθημερινά συμβάντα , συλλήψεις για κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα επιτάσσει την επάνδρωση του Κ.Λ.Πειραιά στη πλήρη του σύνθεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση όλες οι υπηρεσίες και τα Λ/Τ που υπάγονται σε αυτό  θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στην οργάνωση και στην επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας συναντηθήκαμε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα, τον Υπολιμενάρχη Πλοίαρχο Μυτιλιναίο Ιωάννη , τον Διοικητή του 1ου Λ/Τ Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γιαννιώτη Αριστοτέλη τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά καθώς συζητήσαμε εκτενώς για τα ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό.   

Κοινή πεποίθηση όλων των συναδέλφων αποτελεί πως η ΠΟΛ δικαιώθηκε για όλα τα ζητήματα που έχει αναδείξει εδώ και 2 έτη και αφορά στο καθεστώς των μεταθέσεων, στη κατανομή των οργανικών θέσεων που σε συνδυασμό με τον Καλλικράτη έχουν δημιουργήσει ένα δυσεπίλυτο γρίφο για το πώς μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα ο οργανισμός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.  ,ενώ ταυτόχρονα μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια η στήριξη τους για τον τρόπο και τη δυναμική της συνδικαλιστικής έκφρασης της Ομοσπονδίας μας. 

Η Ομοσπονδία μας θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές επισκέψεις και σε άλλες υπηρεσίες προκειμένου οι συνάδελφοι να γνωρίσουν τη πραγματική διάσταση των πραγμάτων χωρίς να αποκρύπτονται πληροφορίες και για να αυξηθεί με εγγραφές η δυναμική της Π.Ο.Λ. ούτως ώστε   να συνεχίσει δυναμικά να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασιακών , ασφαλιστικών και μισθολογικών παροχών .

Δείτε ακόμα...