ΠΟΛ: Ένστολη διαμαρτυρία για την απειλή μετάθεσης των καρκινοπαθών και βαριά ασθενών λιμενικών

Κεντρική Είσοδος του κτιρίου που στεγάζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, Λιμάνι Πειραιά
Φώτο Αρχείου / Κεντρική Είσοδος του κτιρίου που στεγάζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, Λιμάνι Πειραιά / Πηγή: EUROKINISSI

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) με επιστολή της προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) καταγγέλλει την απειλή μετάθεσης των καρκινοπαθών και βαριά ασθενών λιμενικών που τελούν σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου. Η ΠΟΛ αποκαλύπτει την εντολή του Αρχηγού, 2 μέρες πριν τις εκλογές της 21η Μάη, οι συγκεκριμένοι λιμενικοί να κάνουν δήλωση μίας Περιφερειακής Διοίκησης εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών, ώστε να προβεί στην συνέχεια στις εκ νέου μεταθέσεις -τοποθετήσεις τους! Στην επιστολή της η ΠΟΛ τονίζει χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία αυτή σκορπίζει τον τρόμο στους βαριά ασθενείς και τους βάζει στο λαιμό την δαμόκλειο σπάθη μίας μετάθεσης που πιθανώς θα αποβεί μοιραία για την υγεία τους. Τέλος η ΠΟΛ προαναγγέλλει ένστολη διαμαρτυρία την ημέρα που θα συγκαλέσει ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ το συμβούλιο των μεταθέσεων – τοποθετήσεων στην πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΛ προς τον Αρχηγό:

ΠΟΛ: «Όχι στην τρομοκρατία εις βάρος των ασθενών συναδέλφων – Ένστολη διαμαρτυρία»

         Κύριε Αρχηγέ διαπιστώνουμε πως με δική σας εντολή η αρμόδια υπηρεσία προχωράει στην εφαρμογή του Π.Δ. 86/22 αποστέλλοντας την 19 Μαΐου 2023 και μόλις 2 μέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές, διαταγές προς τα στελέχη που έχουν τεθεί σε κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου για την δήλωση μίας Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ. εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών, ώστε να προβεί στην συνέχεια στις εκ νέου μεταθέσεις -τοποθετήσεις τους.

Διερωτόμαστε ποιος ο λόγος αυτής της βιασύνης στο παρά ένα της εκλογικής αναμέτρησης σκορπίζοντας τρόμο στους βαριά ασθενείς συναδέλφους που αντί να είσαστε δίπλα τους, τους βάζετε στο λαιμό την δαμόκλειο σπάθη μίας μετάθεσης που πιθανώς θα αποβεί μοιραία για την υγεία τους ;

Αφού συναινέσατε στην προώθηση του νέου ΠΔ Μεταθέσεων 61/23 με το οποίο υποχρεώνετε τους συναδέλφους να παραμείνουν χωρίς μετάθεση για ακόμη μία χρονιά στα νησιά, εξαντλείτε όλη την αυστηρότητά σας προκειμένου να σώσουν την παρτίδα των μεταθέσεων αυτοί που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κύριε Αρχηγέ δεν είναι εφάμιλλη της ιστορίας του Λιμενικού Σώματος η εικόνα να μετατίθενται οι καρκινοπαθείς και οι βαριά ασθενείς όταν εδώ και τόσα χρόνια δεν συμβάλατε από την τιμητική θέση που κατέχετε έστω και στη υποτυπώδη λειτουργία των τακτικών μεταθέσεων .           

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή την θέση μας προχωρώντας στην προσβολή του επαχθούς Π.Δ.86/22 παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα τόσο με επιστολές όσο και με συναντήσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Με την από 24-04-23 (εδώ) όσο και με την 16-05-23 (εδώ) επιστολή μας καλέσαμε όλα τα μέρη που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εφαρμογή του ΠΔ 86/2022 να απόσχουν από κάθε ενέργεια, που είναι ικανή να επιφέρει καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο έννομη βλάβη σε στέλεχος ΛΣ υπηρεσίας γραφείου, τουλάχιστον έως ότου αποφανθεί σχετικώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώπιον του οποίου κατατέθηκε εμπροθέσμως η υπ΄ αριθμό Ε457/2022 αίτηση ακύρωσης της ΠΟΛ και λοιπών στελεχών ΛΣ σε υπηρεσία γραφείου κατά του ΠΔ 86/2022, η εκδίκαση, μάλιστα, της οποίας ορίστηκε για την 26-10-2023.

Διαπιστώνοντας την πρωτοφανή στάση του Αρχηγείου στην αντιμετώπιση των στελεχών με σοβαρότατα δυσίατα προβλήματα υγείας δηλώνουμε ότι την ημέρα που θα συγκαλέσετε ως Αρχηγός μας το συμβούλιο των μεταθέσεων-τοποθετήσεων εκδιώκοντας τα στελέχη με θέματα υγείας εμείς ως Π.Ο.Λ., όποια και αν είναι η νέα Κυβέρνηση, θα προβούμε σε ένστολη διαμαρτυρία στην πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δείτε ακόμα...