ΠΟΛ: Η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων παραμένει πολύπλοκη κι αυθαίρετη

ΠΟΛ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) με δελτίο τύπου ενημερώνει τους λιμενικούς ότι μεταβιβάστηκαν από τον Υπουργό Ναυτιλίας (ΥΝΑΝΠ) στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) οι αρμοδιότητες που αφορούν την έκδοση των αποφάσεων κύρωσης των πινάκων τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων. Τονίζει, δε, ότι στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα για τους ίδιους αφού θα εξακολουθεί ο Υπουργός να αποφασίζει για όλα. Θυμίζει η ΠΟΛ ότι στη συζήτηση στη Βουλή πριν 3 μήνες, για το συγκεκριμένο άρθρο, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη κι αυθαίρετη. Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ΠΟΛ:

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων κύρωσης πινάκων τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και διαταγών διαθέσεων στον Α.Λ.Σ.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την 02-06-2022 μεταβιβάστηκαν από τον κ. ΥΝΑΝΠ στον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , με την υπ’αριθμ. 2903.5/37112/ 2022/22 (ΦΕΚ 2750 Β) απόφαση του υπουργού ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής , οι αρμοδιότητες που αφορούν την έκδοση των αποφάσεων κύρωσης των πινάκων τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των αρμοδίων Συμβουλίων Μεταθέσεων και Προσφυγών καθώς και η έκδοση των διαταγών διάθεσης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παρά το γεγονός ότι μεταβιβάστηκαν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα για τα στελέχη αφού θα εξακολουθεί ο Υπουργός σύμφωνα με το άρθρο 76 του ν. 4926/20-04-22 να ορίζει τη διαδικασία που ακολουθείται, το ποσό, το ποσοστό, ο τρόπος κατανομής των πιστώσεων καθώς και το ποσοστό ανά κατηγορία των υπό μετάθεση στελεχών σε περίπτωση μη επάρκειας πιστώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών είχαμε εκφράσει την αντίθεση μας ,εκπροσωπώντας τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ , στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την διαδικασία της ψήφισης του άρθρου 76 ν. 4926/22   (εδώ)   τονίζοντας  ότι το εν λόγω άρθρο αντί να απλουστεύει την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων, την κάνει πολύπλοκη , αυθαίρετη και πρακτικά  καταργεί τα όσα έχουν νομοθετηθεί για τις τακτικές μεταθέσεις με το ΠΔ 11/21.

Δείτε ακόμα...