ΠΟΛ: «Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για ΜΤΝ και ΕΛΟΑΝ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών - ΠΟΛ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) με ανακοίνωσή της «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με τη κυβερνητική πρόθεση να μειωθούν τα ποσοστά των ανταποδοτικών κρατήσεων 4% και 2% (επί των πάσης φύσεως συμβάσεων προμηθειών – δαπανών) υπέρ των Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) και του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ). Πρόκειται για διακηρυγμένη πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας που αποκαλύφθηκε σε απάντηση σχετικής Ερώτησης Βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι ήδη η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) κι άλλοι φορείς ένστολων – εν ενεργεία κι αποστράτων – έχουν αντιδράσει έντονα με ανακοινώσεις τους. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΛ:

ΠΟΛ: Κρούουμε τον κώδωνα του κίνδυνου για την επικείμενη μείωση των πόρων του ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ

Η ΠΟΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση για όσα αρνητικά έπονται εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, σε ενέργεια και εν αποστρατεία, αναφορικά με με τη  σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης προκειμένου να μειωθούν  δραματικά   τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των  Ενόπλων Δυνάμεων  -και κατά συνέπεια και των  ΜΤΝ, ΕΛΟΑΝ- από τις ανταποδοτικές  κρατήσεις ύψους 4% και 2% επί των πάσης φύσεως συμβάσεων προμηθειών- δαπανών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ ύστερα και από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ενόψει των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων των ΕΔ να κινηθεί διαδικασία νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να μειωθούν ποσοστά των παραπάνω κρατήσεων ώστε τα έσοδα των ταμείων να μην υπερβαίνουν τον μέσο όρο των ποσών της προηγούμενης πενταετίας- που σημειώνεται ότι ήταν σχεδόν μηδενικές-  προσαυξημένων κατά 50%.

Στο πρόσφατη συνάντηση μας με την ΕΑΑΛΣ συζητήσαμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και αποφασίστηκε η κοινή μας δράση με παράλληλες παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την αποτροπή κάθε νομοθετικής ρύθμισης που θα αποβεί επιζήμια για τους ασφαλισμένα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε ΜΤΝ, ΕΛΟΑΝ.

Η ΠΟΛ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει τους συναδέλφους για κάθε πρωτοβουλία που θα απαιτηθεί.

Δείτε ακόμα...