ΠΟΛ: Λιμενικοί έδρασαν με αυτοθυσία παρά τα άλυτα προβλήματά τους

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών - ΠΟΛ - Διασώσεις πυρόπληκτων στην βόρεια Εύβοια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) εξέδωσε ανακοίνωση για να εκφράσει τα συγχαρητήριά της στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) για τις διασώσεις συνανθρώπων μας από τις καιόμενες περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα στέκεται στην αυταπάρνηση και αυτοθυσία που επέδειξαν όσοι ενεπλάκησαν στις διασώσεις από τις ακτές της βόρειας Εύβοιας. Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ έδρασαν ξεπερνώντας τον εαυτό τους και κυρίως τα πολλά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι υπηρεσίες τους (υποστελέχωση, επιπρόσθετες αρμοδιότητες, έκτακτες μεταθέσεις κ.α).

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΠΟΛ:

ΠΟΛ: Λιμενικοί άξιοι συγχαρητηρίων

2.770 διασώσεις συνανθρώπων μας στο μέτωπο της πύρινης λαίλαπας από στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ιδιαίτερα στη Εύβοια  τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπό τη καθοδήγηση του Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ Κανάκη Χρήστου υπερέβαλαν εαυτόν αφού με αυταπάρνηση και αυτοθυσία κατάφεραν να διασώσουν πάνω από 2700 συνανθρώπους μας που κινδυνέψαν άμεσα.

Συνάδελφοι με τα ΠΛΣ 615  Κ.Λ.Βόλου, ΠΛΣ 1004 Λ/Σ Αλοννήσου, ΠΛΣ 331 Λ/Χ Στυλίδας, ΠΛΣ 203 Λ/Τ Αταλάντης αλλά και συνάδελφοι που υπηρετούν σε Σκιάθο και Σκόπελο που συνέδραμαν επιβαίνοντας σε τουριστικά  σκάφη και θαλάσσια ταξί, σε συνεργασία με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές της Εύβοιας κατάφεραν να διασώσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο χιλιάδες συνανθρώπους μας .

Το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ήταν σε εγρήγορσή καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας και συνέδραμε σε οποίο σημείο της πατρίδας απαιτήθηκε για να διασώσει συνανθρώπους από τα μέτωπα της φωτιάς.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα των συνάδελφων που υπηρετούν στα σκάφη είναι πολλά και άλυτα, οι νησιωτικές υπηρεσίες για πολλά έτη υποστελεχωμένες, τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εγκλωβισμένα σε ένα καθεστώς μεταθέσεων “εκφοβισμού” και με νέες αρμοδιότητες “τσεκαδόρων” στα λιμάνια επιβίβασης… ήμασταν για ακόμη μια φορά εκεί που ο Έλληνας είχε ανάγκη αφού η αγάπη για το λειτούργημα που επιτελούμε δεν υπολογίζει θυσίες ,ξεπερνά κάθε προσωπική ανάγκη και ανταμείβεται από το χαμόγελο των ηλικιωμένων και των παιδιών που σώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο .  

Έτσι και θα συνεχίσουμε .. 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Facebook : https://www.facebook.com/omospondia.gr

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent

Δείτε ακόμα...