ΠΟΛ: Ο Κ. Κυράνης για την ανάπτυξη της επιχειρησιακής ικανότητας πτώσης με αλεξίπτωτο της ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Υπουργείο Ναυτιλίας - Πλωτό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία
Φώτο Αρχείου / Πλωτό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία – Φλεβάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) Κυράνης Κωνσταντίνος μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την εκπαίδευση των υπηρετούντων στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη της επιχειρησιακής ικανότητας πτώσης με αλεξίπτωτο.

Συγκεκριμένα η  Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει νόμο για την πραγματοποίηση αλμάτων από την Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (Μ.Υ.Α) που στελεχώνεται από βατραχανθρώπους, με  αιτιολογική έκθεση στην οποία αναλύονται οι εθνικοί λόγοι, στρατηγικοί και επιχειρησιακοί, της αναγκαιότητας για ταχεία διείσδυση στην υφαλοκρηπίδα και στην  αποκλειστική οικονομική ζώνη της συγκεκριμένης μονάδας.

Ο ΥΝΑΝΠ κ. Πλακιωτάκης υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση πριν από 2 χρόνια και εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών. Για απροσδιορίστους λογούς, το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  δεν έχει εκτελέσει την βούληση του νομοθέτη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ. 
Να σημειωθεί πως οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι στην πρώτη γραμμή διαχείρισης του μεταναστευτικού αναπτυγμένοι στην παραμεθόριο από την έναρξη της κρίσης, με ότι αυτό σημαίνει.

Δείτε ακόμα...