ΠΟΛ: Ο πρόεδρος Κυράνης Κωνσταντίνος στο MEGA

Ο Κυράνης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της ΠΟΛ στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας - 22/1/2021
Φώτο Αρχείου / Ο Κυράνης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της ΠΟΛ στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας – 22/1/2021 Πηγή: ΠΟΛ

Στο ΜΕGA και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News την 13-10-21 έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ), Κυράνης Κωνσταντίνος.

Στο ρεπορτάζ της εκπομπής που αφορούσε τους εμβολιασμούς ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να τοποθετηθεί αναφορικά με τους εμβολιασμούς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .   

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΠΟΛ με παρεμβάσεις της προς όλες τις κατευθύνσεις τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των συναδέλφων τονίζοντας ότι σε περίπτωση που επιβληθεί η υποχρεωτικότητα τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τεράστια.

Επιπρόσθετα η ΠΟΛ τίθεται ενάντια στην τιμωρητικού χαρακτήρα επιβολή απόφασης αναστολής εργασίας στα στελέχη που υπηρετούν στο Ν.Ν.Α και δεν είναι υγειονομικοί χωρίς μάλιστα να τους δοθεί η δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία  του ΥΝΑΝΑΠ όπου ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. 

Συγκεκριμένα  «Ένα 30% συναδέλφων δηλαδή σχεδόν ο ένας στους τρεις δεν έχει εμβολιαστεί. Στους περισσότερους υπάρχει ο φόβος του εμβολιασμού γι’ αυτό και δεν τον κάνουν. Στο Λιμενικό Σώμα υπηρετούν 7.500 άτομα, πάνω από δύο χιλιάδες δεν έχουν εμβολιαστεί» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κωνσταντίνος Κυράνης. Από αυτούς  τέσσερις έχουν τεθεί σε αναστολή καθώς εργάζονταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο. «Υπάρχουν τέσσερις συνάδελφοι οι οποίοι δεν είναι υγειονομικοί. Απλά τυγχάνει να υπηρετούν στο Ναυτικό νοσοκομείο κι αυτή τη στιγμή τους έχει επιδοθεί απόφαση αναστολής εργασίας και θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» πρόσθεσε ο κ. Κυράνης.

Δείτε το βίντεο στο site της ΠΟΛ

Δείτε ακόμα...