ΠΟΛ: Στο ΝΝΑ για την απίστευτη ταλαιπωρία των λιμενικών

ΠΟΛ: Στο ΝΝΑ για την απίστευτη ταλαιπωρία των λιμενικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) και ο Πρόεδρός της Κυράνης Κώστας επισκέφθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) για να ενημερωθεί για τη διαδικασία εξέτασης των λιμενικών που κλήθηκαν προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση υγείας τους και να οριστεί το καθηκοντολόγιο. Με την παρέμβασή της η ΠΟΛ διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ιατρών του ΝΝΑ δεν είχαν ενημερωθεί για την διαδικασία επαναξιολόγησης της υγείας των λιμενικών ούτε γνώριζαν για το έντυπο του καθηκοντολογίου, ενώ η Ανώτατη Υγειονομική Ναυτική Επιτροπή (ΑΝΥΕ) δεν είχε στην κατοχή της τους ιατρικούς φακέλους! Τέλος η ΠΟΛ ζητά την πληρέστερη ενημέρωση των ιατρών που θα εξετάσουν τους συναδέλφους τους. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΛ:

Ενημέρωση για την επανεξέταση στην ΑΝΥΕ των στελεχών που τελούν σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου

Σε συνέχεια των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας αναφορικά με την εφαρμογή του ΠΔ 86/22 που αφορά στις καταστάσεις υπηρεσίας γραφείου για τα στελέχη που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. Κυράνης Κώστας  επισκέφτηκε το Ν.Ν.Α σε ημέρα που συνεδρίαζε η ΑΝΥΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία εξέτασης των στελεχών που κλήθηκαν προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση υγείας τους και να οριστεί το καθηκοντολόγιο όπως αυτό προβλέφθηκε με το ανωτέρω Π.Δ για το οποίο η Π.Ο.Λ. έχει προσφύγει στο ΣτΕ.

Από την επίσκεψη διαπιστώθηκε πως :

  • α) το μεγαλύτερο ποσοστό των ιατρών του ΝΝΑ που κλήθηκαν να εξετάσουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δεν είχαν ενημερωθεί για την διαδικασία επαναξιολόγησης της υγείας τους ούτε γνώριζαν για το έντυπο του καθηκοντολογίου και
  • β) η ΑΝΥΕ δεν είχε στην κατοχή της τους ιατρικούς φακέλους των στελεχών προκειμένου να γνωρίζει την σοβαρότητα και την κατάσταση της πάθησης του στελέχους,

με αποτέλεσμα τα στελέχη, κυρίως αυτά που μετακινήθηκαν από την επαρχία, να υποστούν μία απίστευτη ταλαιπωρία αφού απαιτήθηκε η εκ νέου κλίση τους προσκομίζοντας τον ιατρικό φάκελο (με τις γνωματεύσεις, ιατρικά στοιχεία και την απόφαση της ΑΝΥΕ βάσει της οποίας ετέθη σε κατάσταση γραφείου) και για να ζητήσουν από τον ιατρό του Ν.Ν.Α που θα τους εξετάσει, την συμπλήρωση του καθηκοντολογίου.

Ζητήσαμε την πληρέστερη ενημέρωση των ιατρών που θα εξετάσουν τους συναδέλφους οι περισσότεροι εκ των οποίων πάσχουν από χρόνιες και ανίατες παθήσεις.

Σε συνέχεια των ανωτέρω πραγματοποιήθηκε την 09-05-23 διαδικτυακή ενημέρωση των συναδέλφων από την Π.Ο.Λ. όπου και υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τα όσα θα πρέπει να εφοδιαστούν και να γνωρίζουν τα στελέχη που θα κληθούν από την ΑΝΥΕ.

Η Π.Ο.Λ. πέραν την προσβολής του Π.Δ 86/22 στο ΣτΕ θα προχωρήσει σε κάθε άλλη νομική ενέργεια που θα θωρακίσει τα στελέχη τα οποία πέραν του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν θα βρεθούν αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο μετάθεσής τους αφού αυτό προβλέπεται εντός έξι μηνών από την ημέρα έκδοσης του ΠΔ τον Δεκέμβριο του 2022. 

Το προσεχές χρονικό διάστημα και εν αναμονή εξελίξεων θα πραγματοποιηθεί και νέα διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με συντονιστή τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκη Εμμανουήλ τηλ 6906571610 από τον οποίο οι συνάδελφοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες διευκρινήσεις.   

Η Ομοσπονδία μας, θα συνεχίσει με σοβαρότητα και συνέπεια να διεκδικεί την απόσυρση του κατάπτυστού ΠΔ 86/22 που θέτει σε κίνδυνο την ήδη βεβαρυμμένη υγεία των συναδέλφων. 

Δείτε ακόμα...