Πολεμική Αεροπορία: Άλλη μια συνεκπαίδευση με το αεροπλανοφόρο «USS HARRY S. TRUMAN»

EUROKINISSI

Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS HARRY S. TRUMAN» έγινε τη Δευτέρα, «στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου», όπως αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ, η περιοχή αυτή που μπήκε πρόσφατα στο «μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο F-18 από το αεροπλανοφόρο, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών. «Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο», αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου το αεροπλανοφόρο «USS HARRY S. TRUMAN» και η ευρύτερη περιοχή, όπου πραγματοποιήθηκε η άσκηση, βρέθηκε στο επίκεντρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης, καθώς ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονταν εκεί , προέβησαν στις 22 Ιούλη σε μία ιδιαίτερα «τολμηρή» ενέργεια: Τοποθετήθηκαν με τρόπο ώστε να φράξουν την Αδριατική και να παρεμποδίσουν την πορεία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου που έπλεε προς την περιοχή, η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας, τόσο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία όσο και για τα Βαλκάνια, όπου το φιτίλι των ανταγωνισμών συνεχίζει να καίει άσβεστο.

Τα ιταλικά Μέσα χαρακτήριζαν, μάλιστα, πρωτοφανή τον «ελιγμό αποκλεισμού», καθώς Ρώσοι και ΝΑΤΟικοί βρέθηκαν «σε απόσταση βολής» μεταξύ τους.

Λίγες μέρες μετά, στις 25 Ιούλη, η ΝΑΤΟική δύναμη SMG2 – με αμερικανικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά και ελληνικά μαχητικά και φρεγάτες – συγκεντρώθηκε στο Ιόνιο, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο γύρω από το αεροπλανοφόρο, με σκοπό να φανεί ότι το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει «να απολέσει τον έλεγχο της περιοχής».

Δείτε ακόμα...