Πολεμική Αεροπορία: Ολοκλήρωση εκπαιδεύσεων

Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπρόσωπου Τύπου του ΓΕΑ, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελετή πέρατος της πτητικής εκπαίδευσης των Ανθυποσμηναγών της 91ης Σειράς Ιπταμένων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παρουσία του Επιτελάρχη Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) Υποπτεράρχου (Ι) Ζαχαρία Γρίβα.

Με άλλες ανακοινώσεις του ΓΕΑ, έγινε γνωστό ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι αντίστοιχες εκπαιδεύσεις και τελετές απονομής πτυχίων στους απόφοιτους: 

  • της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε), για το έτος 2020, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Συνολικά εκπαιδεύτηκαν οχτώ στελέχη, έξι από τον Στρατό Ξηράς, ένα από το Πολεμικό Ναυτικό και ένα από την Πολεμική Αεροπορία.
  • της 1ης/20 Εκπαιδευτικής Σειράς του Διακλαδικού Σχολείου Αεράμυνας (ΔΙΣΧΑ) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Συνολικά αποφοίτησαν είκοσι εννέα Αξιωματικοί από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (δέκα από τον Στρατό Ξηράς, εννέα από το Πολεμικό Ναυτικό, εννέα από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς και ένας από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς Κύπρου).
  • της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Βοηθών Ελεγκτών Πτήσεων (ΒΕΛΠ), για το έτος 2020 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ). Αποφοίτησαν δέκα Σμηνίτες

Δείτε ακόμα...