Πολεμικό Ναυτικό: Η φρεγάτα «Αδρίας» στην ομάδα μάχης του «Charles de Gaulle»

Φρεγάτα Αδρίας (F 459) του Πολεμικού Ναυτικού
Φώτο Αρχείου / Φρεγάτα Αδρίας (F 459) του Πολεμικού Ναυτικού / Πηγή: ΠΝ

Η φρεγάτα «Αδρίας» θα ενσωματωθεί στην ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», που απέπλευσε από την Τουλόν για μια τρίμηνη αποστολή στη Μεσόγειο.

Σε άλλο ένα δείγμα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βυθίζονται όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς, γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αρμάδα «θα εκτελέσει αποστολές διαλειτουργικότητας με άλλες μονάδες επιφανείας, σε υψηλό επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

Σημειωτέον, στην ίδια περιοχή επιχειρεί και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Harry Truman», με την αρμάδα συνοδείας του, όπως και ρωσική πολεμική μοίρα που μπήκε πριν από μερικές μέρες στη Μεσόγειο αυξάνοντας τη συγκέντρωση δυνάμεων σε μια ζώνη που ήδη βρωμάει μπαρούτι από τους ανταγωνισμούς.

Παραπέρα, εκτός από την ενσωμάτωση της «Αδρίας» στη γαλλική αρμάδα, λέγεται ότι θα ακολουθήσουν κοινές ασκήσεις του γαλλικού αεροπλανοφόρου και των λοιπών πλοίων με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, νοτίως της Κρήτης και στην Ανατ. Μεσόγειο, ενώ, σύμφωνα με πηγές, η αρμάδα θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι η «Αδρίας» είχε …ξαναβρεθεί με το γαλλικό αεροπλανοφόρο συμμετέχοντας τον Νοέμβρη στη γαλλική άσκηση στη Μεσόγειο, «POLARIS 21».

Αεροπλανοφόρο της Γαλλίας Charles de Gaulle

Όλα τα παραπάνω σε υλοποίηση της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία, που υπογράφτηκε πέρυσι το φθινόπωρο από τις δύο κυβερνήσεις και προβλέπει μεταξύ άλλων τη «συμμετοχή σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων ή αναπτύξεις σε θέατρα επιχειρήσεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων».

Δείτε ακόμα...