Πολεμικό Ναυτικό: Συμμετείχε σε πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ «POSEIDON 21» στη Μαύρη Θάλασσα

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σε άλλη μια άσκηση «πρόβα πολέμου», με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία, συμμετείχε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για την πολυεθνική άσκηση «POSEIDON 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση που διεξήχθη από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021, συμμετείχε το Ναρκοθηρευτικό (ΝΘΗ) «ΕΥΡΩΠΗ».

Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας καθώς και οι μονάδες της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two – SNMCMG2).

Σύμφωνα με το ΓΓΕΘΑ, στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα με έμφαση στις αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και Έρευνας – Διάσωσης.

«Η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο», προσθέτει το ΓΕΘΑ.

Δείτε ακόμα...