Πολεμικός στόχος το «προγεφύρωμα» της Αλεξανδρούπολης – Η Ρωσία παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση

Φρεγάτα ADMIRAL MAKAROF του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας
Φώτο Αρχείου / Φρεγάτα ADMIRAL MAKAROF του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας / Πηγή: russian navy

Το Νατοϊκό «προγεφύρωμα» της Αλεξανδρούπολης…
…όσο θα εξελίσσεται σε ορμητήριο των Αμερικανών τόσο θα ανεβαίνει στην κλίμακα των στρατιωτικών στόχων των αντιπάλων τους. Η Ρωσία μέσω του Υπουργείου Άμυνας, δηλώνει ξεκάθαρα ότι παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση του ΝΑΤΟ σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού για απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις.

Να κλείσουν τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.


Μαύρη Θάλασσα: Ανεβαίνει το «θερμόμετρο»

Οι Νατοϊκοί στρατοί αφού διέσχισαν το Αιγαίο κι αποβιβάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη αναπτύσσονται σε Ρουμανία και Μαύρη Θάλασσα με μηχανοκίνητες μονάδες και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Ακριβώς απέναντί τους εξελίσσεται από τον Καύκασο ως την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στεριά, θάλασσα κι αέρα.

Την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί κάνουν απόβαση στην Αλεξανδρούπολη για να μεταβούν στη Ρουμανία για πολεμικά γυμνάσια, πλοία του ΝΑΤΟ κάνουν ασκήσεις με Ουκρανία και Ρουμανία στη Μαύρη Θάλασσα. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε «συναγερμό». Οργανώνουν τα δικά τους πολεμικά γυμνάσια, παρακολουθούν στενά τους αντιπάλους τους κι «έχουν τον έλεγχο των δραστηριοτήτων τους».


Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε πλήρη εξέλιξη

Δυνάμεις της ρωσικής Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας έλαβαν μέρος στις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κριμαία.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις ασκήσεις στις οποίες συμμετείχε και ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Στο βίντεο οι χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους. Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού αποβιβάζονται από αρματαγωγά, πολεμικά πλοία πλέουν σε σχηματισμό και δοκιμάζουν τα πυροβόλα τους και μαχητικά αεροσκάφη συντονίζονται.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος πάνω από 149.000 στελέχη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Η άσκηση του ΝΑΤΟ Sea Breeze-2020 παρακολουθείται στενά από τη Ρωσία

Ο εξοπλισμός και το προσωπικό του Στόλου Μαύρης Θάλασσας εφαρμόζουν ένα σύνολο μέτρων για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων των πλοίων και των αεροσκαφών της Συμμαχικής Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν στην άσκηση Sea Breeze-2020. Η ενεργή φάση των ασκήσεων της Συμμαχικής Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ Sea Breeze-2020 πραγματοποιείται στη βορειοδυτική περιοχή του Εύξεινου Πόντου. Τα πλοία και ο αεροπορικός εξοπλισμός του Ναυτικού των ΗΠΑ και των χωρών εταίρων συμμετέχουν στις ασκήσεις.

ανέφερε σε δήλωσή του το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Με πληροφορίες από MARCOM (NATO), RT και Sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...