Πολιτεία Βικτόρια Αυστραλίας: Μετά τη ναζιστική σβάστικα θα απαγορεύσει και τον ναζιστικό χαιρετισμό

Πολιτεία Βικτόρια Αυστραλίας: Μετά τη ναζιστική σβάστικα θα απαγορεύσει και τον ναζιστικό χαιρετισμό
Πηγή: TWITTER

Η κυβέρνηση στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζεται να επεκτείνει τη νομοθεσία που απαγορεύει τη δημόσια επίδειξη της ναζιστικής σβάστικας, ώστε να συμπεριλάβει τον ναζιστικό χαιρετισμό, έπειτα από επεισόδια ανάμεσα σε νεοναζί και διαδηλωτές στη Μελβούρνη το σαββατοκύριακο.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Βικτόριας, η Τζάκλιν Σάιμς, εξήγησε πως η κυβέρνηση θα προωθήσει με ταχείες διαδικασίες τη διεύρυνση της νομοθεσίας, αν και αναγνώρισε πως μπορεί να χρειαστούν μήνες για να τεθεί σε ισχύ η νέα διάταξη.

«Θα εξετάσουμε το πώς μπορεί να γίνει με προσοχή, θα διαβουλευτούμε με διάφορες οργανώσεις και θα έχουμε περισσότερα να πούμε για τις λεπτομέρειες» κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το μέτρο, ανέφερε η κυρία Σάιμς σε ανακοίνωσή της που αναμετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AAP.

Περίπου 30 νεοναζί έκαναν πορεία στη Μελβούρνη υψώνοντας επανειλημμένα τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά στο κοινοβούλιο της Βικτόριας προχθές Σάββατο. Έγιναν τρεις συλλήψεις κατά τη διαδήλωση, ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας.

Εύχομαι να μη χρειαζόταν να ειπωθεί, αλλά είναι σαφές πως χρειάζεται: οι ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ πέρα. Ούτε στα σκαλιά του κοινοβουλίου, ούτε πουθενά

Ντάνιελ Άντριους, Πρωθυπουργός στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας

Η ομάδα των νεοναζί σκοπό είχε να υποστηρίξει πως οι τρανστζέντερ δεν πρέπει να έχουν ούτε δικαιώματα, ούτε ασφάλεια, ούτε αξιοπρέπεια, συνέχισε ο κ. Άντριους.

Αυτό κάνουν οι ναζί. Η σατανική ιδεολογία τους θέλει να μετατρέπονται μειονότητες σε αποδιοπομπαίους τράγους – και δεν έχει καμιά θέση εδώ πέρα. Και όσοι τάσσονται στο πλευρό τους δεν έχουν ούτε αυτοί θέση εδώ

Ντάνιελ Άντριους, Πρωθυπουργός στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας

Πέρυσι, η Βικτόρια έγινε η πρώτη πολιτεία στην Αυστραλία που απαγόρευσε τη δημόσια επίδειξη της ναζιστικής σβάστικας.

Όσοι επιδεικνύουν το σύμβολο αυτό δημόσια αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους ως και 22.000 αυστραλιανών δολαρίων (κάπου 13.800 ευρώ), ποινές φυλάκισης ως και 12 μηνών, ή και τα δύο.

Δείτε ακόμα...