Πολιτική Προστασία: Δεν λειτουργεί κανένα μέσο μεταφοράς – «Ατομική ευθύνη» πάλι

Χιονισμένη Αθήνα - 16 Φλεβάρη 2021 - Παγκράτι -εργαζόμενος στις ταχυμεταφορές
Χιονισμένη Αθήνα – 16 Φλεβάρη 2021 – Παγκράτι -εργαζόμενος στις ταχυμεταφορές / Πηγή: Eurokinissi

Τελικά οι συσκέψεις στην πολιτική προστασία έπιασαν τόπο. Οι παράγοντες της Κυβέρνησης με στόμφο μια βδομάδα δηλώνουν πόσο έτοιμοι είναι. Γέμισαν το διαδίκτυο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με φωτογραφίες από τις συσκέψεις τους και τις επιθεωρήσεις που έκαναν. Χιόνισε για 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα, όπως ακριβώς πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι πριν 7 μέρες. Αποτέλεσμα. Δεν λειτουργεί τίποτα. Κανένα μέσο μεταφοράς δεν κινείται. Τραμ, ΗΣΑΠ και λεωφορεία νεκρά. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να πάνε στις δουλειές τους σε πεζοδρόμια – παγοπίστες. Δίκτυα ηλεκτρισμού και νερού με διακοπές. Οι δήμοι, οι περιφέρειες, η πολιτική προστασία στέλνει συμβουλές στους πολίτες… μην κινήστε. Είναι επικίνδυνα.

ΠΑΘΕ – Διόδια Αφιδνών / Πηγή: EUROKINISSI

Αναλυτικά η «συλλογική ευθύνη» της Κυβέρνησης:

Οι περισσότεροι δρόμοι της Αττικής ήταν από επικίνδυνοι ως απροσπέλαστοι μέχρι τις 8 το πρωί. Δηλαδή την ώρα που κινούνται κυρίως οι εργαζόμενοι. Τα πεζοδρόμια είναι ακόμη επικίνδυνα.

Όλοι οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας είτε κλείνουν σε πολλά σημεία με απόφαση των αρμοδίων επειδή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των οδηγών είτε είναι ανοιχτοί κι επικίνδυνοι.

Προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση στην Αττική. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Επιπλέον, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης», έως το Σύνταγμα.

Ακόμη μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος των δρομολογίων δεν εκτελείται. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ, γίνονται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Δείτε ακόμα...