Πολιτική Προστασία: Με συσκέψεις προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα βελτίωσης της προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας
Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας / Πηγή: Eurokinissi

Η πρόσφατη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας, η οποία επεκτάθηκε στην περιοχή του δήμου Μεγάρων στη Δυτική Αττική, κατακαίγοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους (πάνω από 52.000), κάνει την κυβέρνηση της ΝΔ να προσπαθεί να παρουσιάσει με συσκέψεις μια εικόνα βελτίωσης της προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού.

Έτσι, με τις σχετικές τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε ένα αυτονόητο μέτρο προστασίας από τις φωτιές, το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπως είναι ο καθαρισμός των εκτάσεων στις περιοχές της Αττικής που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε τα κλαδιά που έπεσαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» δεν έχουν μαζευτεί ακόμα.

Η έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας είχε ως αντικείμενο 18 περιοχές της Αττικής, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να υπόσχεται ότι όλα θα πάνε καλά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη».

Πυρκαγιά: Υπό έλεγχο σε δασική έκταση στη Νίκαια Αττικής

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε χτες τα ξημερώματα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή το απόγευμα σε δασική έκταση στην Ανω Νεάπολη στη Νίκαια Αττικής. Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα. Ένας 26χρονος συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια.

Στο σημείο βρέθηκε προχτές κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον Π. Κατηφέ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας – Ρέντη. Επίσης, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β’ Πειραιά, είχε τηλεφωνική επικοινωνία για τη φωτιά με τον δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη.

Δείτε ακόμα...