Πολιτική Προστασία: Notam για αρνητικό τεστ Covid-19 για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία προς Ελλάδα

Φωτό Αρχείου/ Αφίξεις επιβατών στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” / Πηγή: Eurokinissi

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (notam) σύμφωνα με την οποία όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία θα εισέρχονται στην Ελλάδα με προϋπόθεση να έχουν διενεργήσει τεστ COVID-19 στο οποίο θα είναι αρνητικοί.

Η οδηγία θα έχει ισχύ από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.»

Δείτε ακόμα...