Πόλο: Ευρωπαϊκή κούπα για τις γυναίκες του Ολυμπιακού

Πόλο Γυναικών
Πηγή: Eurokinissi

Για 2η φορά στην ιστορία της η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας μέσα στην Βουδαπέστη την Ουγγρική Ντουναϊσβάρος με 7-6. Αυτή ήταν η 4η Ευρωπαϊκή κούπα που κατακτά η ομάδα του Ολυμπιακού.

Ένας πραγματικός άθλος αν αναλογιστεί κανείς ότι για πολύ μεγάλο διάστημα η ομάδα του Ολυμπιακού δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και ότι αγωνίζεται χωρίς ξένες αθλήτριες.

Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κράτησαν στο μηδέν τις παίκτριες της Ουγγρικής ομάδας στο 4ο οκταλεπτο.

Στο 1ο οκτάλεπτο σκόραραν για τις ερυθρόλευκες η Ελευθεριάδου, η Βασιλική Πλευρίτου κ η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Στο 2ο οκτάλεπτο σκόραραν η Βασιλική Πλευρίτου κ η Αβραμίδου.

Στο 3ο οκτάλεπτο το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού σημείωσε η Τσουκαλά , ενώ έχασε πέναλτι η Αβραμίδου. Στο 4ο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε η Βασιλική Πλευρίτου. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού έβγαλαν τρομερές άμυνες ακόμη και με παίκτρια λιγότερη και μάλιστα δύο φορές και το σφύριγμα της λήξης τις βρήκε να πανηγυρίζουν έναν ακόμη Ευρωπαϊκό τίτλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ 7-6

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου
Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...