Πολωνία: Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις

Η ισοπέδωση της Βαρσοβίας (Πολωνία) από τους Γερμανούς τον Οκτώβρη του 1944 μετά την ήττα της εξέγερσης του λαού της πόλης (The Warsaw Rising Museum) - Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανοικοδομήθηκε με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης ακριβώς όπως ήταν πριν μέχρι το 1950.
Φώτο Αρχείου / Η ισοπέδωση της Βαρσοβίας (Πολωνία) από τους Γερμανούς τον Οκτώβρη του 1944 μετά την ήττα της εξέγερσης του λαού της πόλης (The Warsaw Rising Museum) – Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανοικοδομήθηκε με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης ακριβώς όπως ήταν πριν μέχρι το 1950.

Με χτεσινή του ανακοίνωση το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε επισήμως το αίτημα της Βαρσοβίας να διαπραγματευτεί πολεμικές αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τη Γερμανία.

«Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το ζήτημα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων για τις καταστροφές λόγω του πολέμου έχει κλείσει και η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό», αναφέρεται.

Η Πολωνία υπολογίζει τις απώλειες που υπέστη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Γερμανία στα 6,2 τρισ. ζλότι (περίπου 1,325 τρισ. ευρώ) και ζητά να αποζημιωθεί.

Η πολωνική κυβέρνηση «θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον διακανονισμό των χρεών που προέκυψαν από τη γερμανική επίθεση και κατοχή», πρόσθεσε το υπουργείο.

Δείτε ακόμα...