Πολωνία: Νέα μέτρα κατά της πανδημίας

Πολωνία - Παλιά Πόλη Βαρσοβίας όπως ξαναχτίστηκε με υλικά από τα ίδια τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι ΝΑΖΙ
Πολωνία – Παλιά Πόλη Βαρσοβίας όπως ξαναχτίστηκε με υλικά από τα ίδια τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι ΝΑΖΙ

«Η Πολωνία σήμερα διέρχεται τη δυσκολότερη στιγμή της πανδημίας εδώ και 13 μήνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Ματέους Μοραβιέτσκι.  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Μοραβιέτσκι είπε ότι το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων του και ότι ο περιορισμός της κινητικότητας των πολιτών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι αναγκαίος για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

Η κυβέρνηση θα κλείσει νηπιαγωγεία, κομμωτήρια και θα περιορίσει τη συμμετοχή στις εκκλησιαστικές λειτουργίες από το Σάββατο, αφού η χώρα καταγράφει ένα ακόμη ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, στο τρίτο κύμα, τα οποία ανήλθαν σε υψηλό ημέρας, στα 34.151, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός, επιπλέον περιορισμοί θα εφαρμοστούν εάν η κατάσταση επιδεινωθεί τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες και υποχρεωτική καραντίνα ενδέχεται να επιβληθεί για τις αφίξεις στα νότια σύνορα της Πολωνίας.

Η Πολωνία μετρά 2.154.821 κρούσματα κορονοϊού και 50.860 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...